skoljobb.se

About the workplace

Täby kommun är en av Stockholmregionens snabbast växande kommuner, nära både centrala Stockholm och Arlanda. Inom tio år har Täby vuxit från dagens drygt 70 000 invånare till 90 000 och år 2040 beräknas finnas 20 000 nya arbetstillfällen. Just nu förbättras kollektivtrafiken och vägarna, på sikt kommer Roslagsbanan att förlängas till city via Odenplan. Hög kvalité i välfärden och möjlighet för invånare att välja bland annat skola och omsorg är en del av kommunens signum. Tycker du att det låter spännande att vara en del av utvecklingen?

Täby är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med närhet till både arbetsplatser, grönområden och skärgård. Täby ligger strategiskt placerat strax norr om Stockholm och det bor ca 68 000 personer här. I Täby byggs många bostäder, fler företag etableras och kommunen satsar på förbättrad service med stor valfrihet. 

Åva gymnasium är Täbys kommunala gymnasieskola med ca 1300 elever och ca 130 medarbetare. Den övervägande delen av eleverna går på de högskoleförberedande programmen Teknik, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap, Ekonomi och det engelskspråkiga IB-programmet. På skolan finns också de yrkesförberedande programmen Barn och fritid, El och energi, Restaurang och livsmedel, Vård och omsorg samt Introduktionsprogrammen . 

Vår vision är att Åva ska vara en skola att längta till, lita på och växa med. Undervisningen ska vara meningsfull och begriplig för varje elev. Alla professioner i skolan samarbetar för att eleven ska få en stark tilltro till sin egen förmåga. Genom kollegialt lärande och skolgemensam kompetensutveckling prövar och utvärderar vi metoder och arbetssätt med syfte att skapa de allra bästa förutsättningarna för lärande. Digitalisering och språkutvecklande arbetssätt är två områden där vi tillsammans stärker för vår kompetens. Vi samarbetar med flera högskolor, näringsliv och organisationer. Eftersom vi är övningsskola för lärarstudenter från Stockholms Universitet uppmuntrar och stöttar vi våra lärare att gå handledarutbildning, något som stärker kopplingen mellan lärarens praktik och skolforskning. 

Vi är är också måna om att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, hög grad av delaktighet och få goda möjligheter att växa i sin yrkesroll. Vi ser skickliga medarbetare och skickliga chefer som nyckelfaktorer för att skolan ska lyckas med sitt uppdrag. 

Work tasks

Vi söker dig som vill vara med och leda Åva gymnasium under en spännande utvecklingsperiod då vi satsar vidare på att vara det självklara förstahandsvalet för ungdomar i norrort, oavsett program och inriktning. Ditt ansvarsområde kommer att vara Introduktionsprogrammen, Ekonomiprogrammet och Restaurang - och livsmedelsprogrammet med ca 240 elever och ca 25 medarbetare. Du kommer att ingå i vårt ledningsteam bestående av rektor, fyra biträdande rektorer och en administrativ chef, där vi tillsammans arbetar både operativt och strategiskt med utveckling av vår skola. 

Qualifications

* Du har erfarenhet av ledningsuppdrag inom skola och har god kunskap om gymnasieskolans verksamhet
* Du utövar ett tydligt, involverande pedagogiskt ledarskap 
* Du är mycket intresserad av att utveckla undervisning och lärande tillsammans med kollegor och lärare 
* Du samarbetar med elevhälsans olika professioner för att stärka det tillgängliga lärandet. 
* Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet med fokus på mål och resultat. 
* Du har stor förmåga att skapa goda relationer med elever, personal och vårdnadshavare 
* Du är en kommunikativ ledare som kan uttrycka dig väl i tal och skrift 
* Du tycker om att samarbeta och har en helhetssyn på verksamheten. 
* Du har god digital kompetens och är intresserad av att bidra till skolans digitala utveckling 
* Du har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning som är relevant för tjänsten 

Det är meriterande om du har genomgått rektorsprogrammet 

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. 

Experience required.

Scope of employment

Form of employment: Permanent employment

Scope:   Full-time

 Tillträde efter överenskommelse.

Application

Last application date:   8/22/2018

Reference number:   A797528

Employment

Number of positions advertised:   1

Working hours:   Schedule

Contact

Contact person

Lillemor Larsson
Rektor
08-55 55 8002
lillemor.larsson@taby.se

Union representative

Cecilia Lindmark
LR
cecilia.lindmark@taby.se

Petra Griping Berggren
Lärarförbundet
petra.gripingbeggren@taby.se

Other

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Biträdande rektor IM/EK/RL till Åva gymnasium

Företag Täby kommun
Regioner
Utgår

2018-08-22

Ansök nu

Dela detta jobb