skoljobb.se

logo

Biträdande rektor Ringsbergskolan i Växjö

Ansök nu

Biträdande rektor Ringsbergskolan i Växjö

Om tjänsten

Ringsbergskolan söker en biträdande rektor. Tillsammans med rektor utgör du skolledningen på Ringsbergskolan, med rektor som närmsta chef. Arbetsfördelningen innebär i nuläget att du ansvarar för förskoleklass, åk 1-3 och fritidshemmet med tillhörande chefskap för medarbetare. Du tar tillsammans med rektor ansvar för skolans dagliga arbete och framtida utveckling, och har ett särskilt ansvar för att avlasta rektor i bland annat följande processer: • utvecklings- och verksamhetsfrågor för förskoleklass, fritidshem och åk 1-3, • arbetsmiljöfrågor, brandskyddsfrågor, miljörätt och fastighet, • administrativa system och IT-frågor, • budgetarbete, • schemahantering, • VI-skola/VFU och andra externa kontakter, • extern kommunikation. Övriga uppgifter och ansvarsområden som berör tjänsten, beslutas i dialog med rektor.

Din profil

Du som söker har pedagogisk utbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete i ett 6-16 årsperspektiv. Du har också erfarenhet av arbete i ledningsgrupp. Du är tydlig, engagerad, handlingskraftig, flexibel, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du har god samarbetsförmåga med elever, föräldrar, medarbetare och chef. Du kan arbeta i team, men också ansvara för att fatta självständiga beslut. Du är intresserad av estetiska lärprocesser och din egen professionella utveckling. Som ledare har du förmåga att: • snabbt ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt, • söka nya perspektiv för att stimulera till utveckling och lärande, • se lösningar och behålla entusiasm även i utmanande och komplexa situationer. Ledarutbildning är meriterande.

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Ringsbergskolan är en F9 skola med ca 275 elever i centrala Växjö. Ringsbergskolans pedagogiska plattform är estetiska lärprocesser, något som uppmärksammats både lokalt och nationellt. Under åren har flera nationella och europeiska priser tilldelats skolan. Verksamheten och undervisningen på Ringsbergskolan är dynamisk och framåtsträvande. Ämnesövergripande undervisning och användning av datorer är en naturlig del av elevens vardag. Våra elever visar goda resultat och hög trivsel. Vi har flera gånger utsetts till skolbibliotek i världsklass. Vi arbetar strukturerat med elevhälsoarbete och har de senaste åren särskilt fokuserat på elevers närvaro i skolan, genom bland annat anställning av elevkoordinatorer. Det innebär att klassföreståndare i åk 4-9 har reell avlastning i den del av uppdraget som innefattar mentorskap för elever. Vi arbetar med tvålärarskap i åk 1-3. Delaktighet, engagemang och eget ansvar är ledord i skolans arbete. Lärarna har sedan skolans start år 2000 semesteranställning, dvs arbetar 40h i veckan och ansöker om semester vid ledighet. Lärarna är väl förtrogna med skolans styrdokument och kan därför arbeta både ämnesövergripande och ämnesspecifikt. Eleverna har sedan många år tillbaka en-till- en dator från åk 4, vilket är ett viktigt verktyg i skolans pedagogiska arbete. En annan framgångsfaktor är en helhetssyn på barnens skoldag, vilket innebär att flera lärare arbetar del av tjänst på fritidshemmet. Hos oss är arbetslaget viktigt och arbetslagen är mycket självständiga i design av undervisning utifrån estetiska lärprocesser på Ringsbergskolan. All personal på skolan arbetar också tillsammans, till exempel med skolans läsårsmål eller med läsårstema i F-9 perspektiv. Läs gärna mer om skolan på www.vaxjo.se/ringsbergskolan Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

logo
Biträdande rektor Ringsbergskolan i Växjö

Växjö kommun