skoljobb.se

Biträdande Rektor/Specialpedagog till Maria Parkskolan

Regioner
Utgår

2019-04-24

Ansök nu

Biträdande Rektor/Specialpedagog till Maria Parkskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Maria Parkskolan är en F-9 skola i norra helsingborg. På skolan går ca 800 elever. Skolan ligger i ett idylliskt och grönt område med stora parkområden intill. Stranden och havet har vi på ett skönt promenadavstånd, likaså den pulserande staden. I takt med att skolan växer arbetar vi för att skapa små sammanhang för våra elever i den stora skolan. Hos oss förväntas du som medarbetare vara kreativ och nyfiken. Vi tror på att ta tillvara på den lust och energi som våra barn och elever har. Här kan vi lova dig ett äventyr!

ARBETSUPPGIFTER
Är du redo för nya utmaningar i karriären? Inför läsår 19/20 står vi inför en spännande organisatorisk utmaning som involverar nya skollokaler och nya arbetslag - därför söker vi nu en Biträdande rektor och tillika specialpedagog till samverkansklasserna på Maria Parkskolan.

Som Biträdande rektor och tillika specialpedagog i samverkansklasserna arbetar du med elever från hela helsingborg. Dessa elever har sin skolgång i samverkansklass. Samverkansklass finns till för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och är kommunövergripande särskilda undervisningsgrupper för grundskoleelever, från åk 1 till och med åk 9. Samverkan står för tät kontakt och samarbete mellan skola, hem, HAB samt BUP.

Som Biträdande rektor fördelar du arbetet på enheten, du är en central person i organisationen med såväl personal som budgetansvar du leder även arbetet i elevhälsoteamet. Ditt uppdrag som specialpedagog innebär att du leder och samordnar arbetet kring elever i behov av stöd och anpassningar, och handleder personal för att de ska kunna stödja elevernas utveckling på bästa sätt. Du hjälper till i att hitta rutiner och anpassningar runt enskilda elever eller grupper. Vid behov undervisar och stödjer du även elever enskilt eller i grupp. Du är också involverad i arbetet att ta fram dokumentation gällande elever med särskilda behov.

Du bistår vidare med att ta fram väl genomarbetade pedagogiska utredningar, extra anpassningar och åtgärdsprogram. I uppdraget ingår att skriva ansökningar till externa placeringar och för verksamhetsstöd. Du gör klassrumsbesök och observationer i verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med erfarenhet av NPF-elever som drivs av att alla elever ska lyckas. Det är meriterande om du gått någon form av processledarutbildning eller någon annan form av utökad ledarskapsutbildning som har sitt fokus på systematiskt kvalitetsarbete respektive systematiskt arbetsmiljöarbete.

Du har erfarenhet av specialpedagogiskt arbete, inklusive kartläggning och dokumentation, gärna via arbete inom särskild undervisningsgrupp. Du har stor kunskap om barns utveckling och utmaningar, som till exempel diagnoser och effektiva lärprocesser. Din erfarenhet av arbete med elever som behöver särskilt stöd är stor och du kommer med förslag på åtgärder och strategier för att kunna hjälpa eleverna. Du har erfarenhet av att synliggöra kvalitet och likvärdighet, vad som görs, varför och vad det leder till. Genom att planera, följa upp, analysera, dokumentera och utveckla utbildningen skapar och delar du med dig av kunskap om vad som leder till högre måluppfyllelse.

För dig är modern teknik ett självklart val i din yrkesroll och du använder digitala verktyg obehindrat. Du följer forskning och utveckling och för in det i verksamheten.

ÖVRIGT
Kommunal:
Telefon: 042-10 50 91
E-postadress: helsingborg.skane@kommunal.se

Vision:
Telefon: 042-10 50 93


I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Biträdande Rektor/Specialpedagog till Maria Parkskolan

Helsingborgs Stad