skoljobb.se

logga

Biträdande rektor till Ånestadsskolan F-6

Regioner
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Biträdande rektor till Ånestadsskolan F-6

Om arbetsplatsen

Ånestadsskolan ligger i naturskönt område söder om Linköpings centrum i området Berga-Vimanshäll. Tillsammans med Ånestadsskolan F-9 har vi ca 600 elever som huvudsakligen kommer från närområdet. Vi är ca 100 kollegor som arbetar för att våra elever ska trivas och uppnå goda studieresultat. Vi är en mångfacetterad verksamhet som präglas av engagemang,kreativitet, dynamik och glädje. I åk F-6 är vi drygt 370 elever fördelade på två klasser per årskurs. Vi har 5 avdelningar i fritidshemmet där årskurserna förskoleklass till åk 3 har sina egna avdelningar och vårt Eftis har elever från åk 4-6. Det är ett nära samarbete mellan klasserna, årskurserna och verksamheterna.

Vi erbjuder en arbetsplats där vi fokuserar på skolutveckling utifrån maximalt lärande, likvärdighet, lust och engagemang. Med ökad måluppfyllelse, goda kunskaper, behöriga lärare med hög kompetens och ett stort engagemang utvecklar vi ständigt verksamhetens arbetsmetoder för att nå en högre måluppfyllelse för alla elever och med målet att varje skoldag ska bli den bästa. Ett utvecklingsområde som vi satsar på framåt är vår rastverksamhet och utemiljö där fritidshemmet har ett stort ansvar tillsammans med vårt trygghetsteam.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor kommer du att vara direkt underställd rektor och ha ett visst verksamhets-, resultat- och personalansvar. I nära samverkan med rektor kommer du som biträdande rektor ansvara för att uppnå en hög måluppfyllelse inom skolan utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du förväntas även vara en del i att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö och trygghet på skolan. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp för F-6 som består av rektor, biträdande rektor samt 3 arbetslagsledare. Samverkan sker även löpande med ledningsgruppen för åk 7-9. 

Som biträdande rektor kommer du att hjälpa till med att ansvara för fritidshemsverksamheten, resterande del av tjänsten utformas utifrån din kompetens och i dialog med rektor. Du kommer vidare att ha  personalansvar för några av skolans olika professioner vilket bland annat innefattar medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsmiljöuppföljningar. 

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under 3 år som chef. 

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk examen (minst 180 hp) som lärare, förskollärare, lärare i fritidshem eller liknande som arbetsgivaren bedömer lämplig. Det är meriterande du har genomfört Linköpings kommuns utbildning för nya och framtida chefer/rekryteringsutbildning eller annan chefsförberedande utbildning. Du har tidigare haft en arbetsledande befattning inom skola F-6. Erfarenheter av arbetet som biträdande rektor är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av schemaplanering samt erfarenhet av fritidshemsverksamhet. 

God svenska i tal och skrift är nödvändigt, för att kunna nå ut med budskap i verksamheten, för att föra en god dialog och ha förmågan att dokumentera.

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll, har god pedagogisk insikt samt är mycket väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Du vill och vågar vara ledare och sätter elevens behov och mål i fokus. Ditt ledarskap kännetecknas av din förmåga att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du strukturerar själv upp ditt arbetssätt och driver dina processer vidare. Du har en god förmåga till att se helheten och kan ta hänsyn till det större perspektivet i ditt agerande. Att samarbeta med andra är en självklarhet för dig och du relaterar till andra på ett lyhört sätt. Du har förmågan att lösa uppkomna konflikter på ett konstruktivt sätt och du skapar och bibehåller goda relationer till medarbetare och vårdnadshavare.

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag 14/8 och intervjuer kommer preliminärt att ske under v 34-35. I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i vår bedömning.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9596

 

Dela detta jobb

logga
Biträdande rektor till Ånestadsskolan F-6

Linköpings kommun