skoljobb.se

Biträdande rektor till årskurs 7-9 Sollentuna kommun Edsbergsskolan

Ansök nu

Biträdande rektor till årskurs 7-9 Sollentuna kommun Edsbergsskolan

Nu söker vi dig, en person som som helst har skolledarerfarenhet och som har en lärarutbildning i grunden. Har du påbörjat rektorsprogrammet är det en merit. Du är engagerad och ambitiös och brinner för skolutveckling, skolorganisation och har lätt att bygga förtroendefulla relationer.

Sollentuna kommun är en ambitiös skolkommun som har målsättningen att ha Sveriges bästa skolor. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan.

På Edsbergsskolan arbetar vi hårt för att ge våra elever de bästa förutsättningarna och nu söker vi dig som har höga ambitioner och som vill vara med och driva vår utvecklingsresa. Edsbergsskolan är en 7-9 skola inklusive grundsärskola och förberedelseklass. Vi har ca 450 elever och 70 medarbetare fördelade på olika arbetslag. Skolledningen består av Rektor och 2 biträdnde rektorer. Skolledningen och arbetslagsledarna utgör tillsammans skolans ledningsgrupp. I skolledningen delar vi på alla uppdrag en ledningsgrupp har, vi arbetar tätt tillsammans.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor på Edsbergsskolan har du ett spännande, omväxlande och ansvarsfullt arbete. Du arbetar både strategiskt och organisatoriskt. Du är en viktig del i ledningsgruppen där vi tillsammans ansvarar för att planera, följa upp samt utveckla enhetens verksamheter.

Som biträdande rektor har du personalansvar vilket bland annat innebär rekrytering, coachning av medarbetare, personalplanering, schemaläggning, arbetsmiljöansvar och ansvarar för pedagogisk uppföljning. Du leder arbetet på delegation från rektor.

Ditt pedagogiska ansvar kommer att omfatta medarbetare och undervisning i grundskolan. Du kommer att vara närmaste chef för lärare åk 7-9. Vi ser gärna att du har erfarenhet av schemläggning och tjänstefördelning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med lämplig lärarinriktning och det är extra bra om du påbörjar eller påbörjat Rektorsprogrammet. Du har gedigen erfarenhet av arbete som lärare för årskurs 7-9 i grundskolan.

Du behöver ha erfarenhet av att arbeta i ledarposition med personalansvar och vi ser gärna att du har erfarenhet av biträdande rektors uppdrag sedan tidigare.

Du har kompetens kring schemaläggning och tjänstefördelning, förmåga att organisera, skapa struktur och rutiner kring SKA, SAM och SBA. Du har erfarenhet av att arbeta med och ta fram underlag till resultatanalyser i det Systematiska Kvalitetsarbetet. Du har kunskap om och vana av att arbeta med IT som verktyg och erfarenhet av Skolplattformar, gärna Infomentor.

Som person är du strukturerad, engagerad, kvalitetsmedveten och har förmåga att samordna skolans olika funktioner utifrån ett helhetsperspektiv. Du drivs av intresse och har kompetens för att leda och utveckla verksamheter, medarbetare och organisation för att nå skolans visioner och mål. Du brinner för att leda långsiktig och nytänkande skolutveckling. Du har förmåga att arbeta självständigt, är kommunikativ med god samarbetsförmåga och har ett tydligt ledarskap.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder

Som biträdande rektor har du en viktig roll i Sollentuna kommun. Arbetet ger dig stora möjligheter att utvecklas inom yrkesområdet och stort eget ansvar. Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Din arbetsplats ligger centralt i Edsberg med goda allmänna kommunikationer med bussar. Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast efter överenskommelse, dock senast 5/12. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner:
Johanna Bergström, Rektor 
mob: +46 739152314

Dela detta jobb

Biträdande rektor till årskurs 7-9 Sollentuna kommun Edsbergsskolan

Sollentuna kommun