skoljobb.se

Biträdande rektor till Brage språkförskola/skola

Regioner
Utgår

2019-05-17

Ansök nu

Biträdande rektor till Brage språkförskola/skola

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss! 

Vår vision är att bli Sveriges bästa skolkommun. I Sollentuna ska varje skola vara den bästa skolan för varje elev som går där. Framför oss ser vi en skola där undervisningen håller hög kvalitet och stimulerar alla elevers kreativitet och lärande. En skola där vi har höga och positiva förväntningar på oss själva och våra elever och där alla elever och personal trivs och känner sig trygga. I våra skolor ska eleverna uppnå utmärkta studieresultat och utveckla de kompetenser och förmågor som krävs för framtida studier och yrkesliv. Vi ska ligga i framkant vad det gäller pedagogisk utveckling, genomförande och organisering av undervisningen. Att ta stöd i forskning är en självklarhet för oss. Du kommer ingå i en engagerad ledningsgrupp där vi arbetar transparent och tillsammans.

Brageskolan är en kommunal resursskola med inriktning mot generell språkstörning och autism. Skolan är belägen i norra Sollentuna, i Rotebro. Skolan ligger nära pendeltåg och grönområden. Skolan har funnits i 20 år och verksamheten omfattar grundskola F-9, fritidshem samt språkförskola. Förskolan delar lokaler med en annan kommunal förskola. På skolan går det idag cirka 90 elever i årskurserna F-9. Skolledningen består av rektor och två biträdande rektorer.

På skolan arbetar en personalgrupp som kännetecknas av engagerade och skickliga medarbetare som har stor påverkan på elevernas lärande och kvaliteten i undervisningen. Medarbetarna lär av varandra och delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Skolan har höga förväntningar på både elever och medarbetare. Vi kan erbjuda ett utvecklande och utmanande arbete tillsammans med engagerade kollegor, elever och vårdnadshavare. Skolan har en hög vuxentäthet och en hög andel legitimerade lärare och utbildade medarbetare. Vi värdesätter stort samarbetet mellan olika yrkeskategorier. Psykolog, arbetsterapeut, beteendevetare och logopeder finns knutna till enheten.

På Brageskolan ser vi olikheter som en tillgång, stöttar varandra och är måna om en positiv kultur där vi hela tiden utvecklas.

Du ansvarar för pedagogisk uppföljning för ditt verksamhetsområde och leder pedagogiska processer som syftar till att öka det kollegiala lärande för att utveckla och stimulera undervisningen.

Du har arbetsmiljö- och personalansvar.

Vi söker dig som:

  • vill driva och leda det pedagogiska utvecklingsarbetet och har god kunskap om aktuell forskning som framgångsfaktor i skolan där digitala verktyg är en självklar del i undervisningen.verkar för tillgänglighet och för att skapa en god lärandemiljö för alla elever.

  • vill arbeta i team, tillsammans kommer vi längre
  • är lösningsfokuserad och positiv, du har en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift .

  • du skapar goda relationer och har förmåga att uppmuntra och inspirera och är en tydlig, strukturerad och välplanerad ledare och  har en helhetssyn på verksamheten.

Du ska vara utbildad lärare med lärarlegitimation samt ha erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete i skolan. Du har god struktur i ditt arbete och intresse och erfarenhet av administrativt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner:
Christinga Lundström, bitr rektor 
tfn: +46 08-5792 2903 
mob: +46 739152498 Mia Bungsmuhr Cox 
tfn: +46 857921320 
mob: +46 739151320

Dela detta jobb

Biträdande rektor till Brage språkförskola/skola

Sollentuna kommun