skoljobb.se

logo

Biträdande rektor till Bruksskolan

Företag Höganäs kommun
Regioner
Utgår

2023-03-27

Ansök nu

Biträdande rektor till Bruksskolan

Om arbetsplatsen

Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa kommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Vi har invånaren och service i fokus och tillsammans åstadkommer vi goda resultat. Nyckeln till framgång är att ha medarbetare som brinner för sitt jobb, så det förväntar vi oss att du också gör! Våra interna ledord är kommunikation och koncerntanke. Vi tror att ett öppet kommunikationsklimat ger effekt på vår kommun, våra invånare, våra företagare, våra föreningar och våra besökare. Höganäs blir då - väl värt att investera i. Har du redan nu tankar om hur Höganäs kan bli en av Sveriges bästa kommuner? Då kanske du är den vi söker! Du vet, precis som vi, att lärandet är en livslång process som startar i tidig ålder. För att hjälpa hela barnet hela vägen, från förskoleålder till gymnasiet, arbetar utbildningsförvaltningen med att ge barnen tro på den framtid som kommer. Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa skolkommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Varmt välkommen att söka anställning hos oss på Bruksskolan i Höganäs kommun. Vi kommer att utöka vår ledningsorganisation med en biträdande rektor och söker en skolledare som kan börja i augusti 2023. Det är en tjänst för dig som har en vilja att få påverka elevers förutsättningar till att kunna nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor kommer du att ingå i skolans ledningsteam tillsammans med rektor och ansvarig för EHT. Du kommer att ha ansvar för grundskolans åk F-3 samt fritidshem. Du har ett operativt ansvar för verksamheten med målet att vara en närvarande, stödjande och tydliggörande skolledare. Det ingår medarbetaransvar, att förankra det systematiska kvalitetsarbetet, ansvar för arbetsmiljöuppgifter, följa budget och bidra aktivt i skolans utvecklingsarbete för ökad trivsel, delaktighet och kunskapsresultat. Biträdande rektor verkar inom ramen för den delegering som rektor ger. Biträdande rektor leder, utvecklar och organiserar arbetet på skolenheten inom ramen för sin delegation. I uppdraget ingår nära samverkan med vårdnadshavare, fackliga organisationer, andra förvaltningar, myndigheter, närsamhället och andra skolenheter. Biträdande rektors närmsta chef är rektor för skolenheten och ingår i verksamhetschefens skolledargrupp.

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk högskole- eller universitetsexamen och är väl insatt i skolans styrdokument. Du ska ha erfarenhet av arbete som lärare samt haft ledningsansvar inom grundskolan. Då du kommer ansvara för både skola och fritidshem behöver du ha goda kunskaper i styrdokumenten för båda verksamheterna samt van att driva utvecklingsarbete. Du behöver vara en bra analytiker och kunna skapa förutsättningar för att organisation och kvalitetsarbetet utgår från uppsatta mål. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig tydligt och korrekt i svenska språket, både i tal och skrift. Som person är du samarbetsorienterad och lyhörd med en god förmåga att leda andra. Du är trygg i din yrkesprofession och står stadigt i svåra situationer och utmaningar som man kan få i rollen som skolledare. I mötet med andra har du en god förmåga att lyssna in, men du kan också i situationer där det krävs, vara bekväm med att förmedla och hålla fast i fattade beslut. Ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Tjänsten tillträdes 23-08-01

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

Referensnummer

A1201488

Kontakt

Anna Anderek

Rektor

042-337100

anna.anderek@hoganas.se

Fackliga företrädare

Facklig representant når du genom kommunens växel

042-337100

Övrig information

"Höganäs kommun ska i alla sina rekryteringar sträva mot en jämnare fördelning mellan könen och en ökad representation av övriga olikheter inom kommunens olika verksamheter" - så står det i våra "Aktiva åtgärder för jämställdhet och mångfald". Det är inte alltid enkelt, men vi jobbar för detta varje dag. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess i Höganäs kommun använder vi rekryteringsverktyget Offentliga Jobb/Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Offentliga Jobb genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma/Offentliga Jobb via hjälpformuläret, se info på Offentliga Jobb - alternativt ring 0771-693 693.

Dela detta jobb

logo
Biträdande rektor till Bruksskolan

Höganäs kommun