skoljobb.se

logo

Biträdande rektor till Fenix kultur- och kunskapscentrum

Regioner
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Biträdande rektor till Fenix kultur- och kunskapscentrum

Om arbetsplatsen

Fenix gymnasium ligger i Vaggeryds kommun. Skolan har ca 330 elever och erbjuder totalt tio nationella program, fyra högskoleförberedande program, sex yrkesprogram samt Introduktionsprogrammet. På skolan finns också vuxenutbildningen och samarbetet mellan skolformerna är nära. Ledningen består av tre personer, en gymnasierektor, en vuxrektor och en biträdande rektor som tillhör gymnasiet. Gymnasieskolan har tre ben som karaktäriserar skolan, internationalisering, entreprenörskap samt kontakt med näringslivet. I Vaggeryds kommun arbetar all personal med ÄDK, ämnesdidaktiskt kollegium, där vi alla arbetar med att tillsammans ständigt utveckla vår undervisning och lärarna får chansen att med andra lärare diskutera undervisning, testa, utvärdera och testa igen för att ständigt utveckla elevernas lärande. Vaggeryds kommun är en tillväxtkommun. Etableringar av företag i regionen gör att befolkningen ökar och därmed även antalet elever inom utbildningsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten på skolan. Skolutveckling engagerar dig och är en naturlig och viktig del i din vardag. Elevhälsan är hjärtat på skolan och där drivs det förebyggande och främjande arbetet, på organisationsnivå, gruppnivå och individnivå. Du kommer att vara en viktig kugge i det arbetet. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre och att locka fler elever. Därför är marknadsföring av skolan en viktig del i ditt arbete. Som biträdande rektor har du ansvar för några program, och har även personalansvar. Exakt hur tjänsten ser ut kommer att anpassas utifrån dina erfarenheter och kvalifikationer. Du kommer att ha ett nära samarbete med skolans gymnasierektor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom pedagogik. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på gymnasiet samt har arbetat som skolledare tidigare. Din förmåga att samarbeta och samverka är god. Du är tydlig och transparent i din kommunikation med såväl medarbetare som elever och vårdnadshavare. Du är lyhörd och vaksam för organisationens behov, men du vågar också driva frågor framåt. Du är trygg och stabil och kan anpassa ditt agerande efter situationen. Du har en förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer program, exempelvis Office-paketet. Vi erbjuder dig ett kul, omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad för våra elever.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Heltid

Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt. Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.

Läs mer:

 Fenix kultur- och kunskapscentrum

Dela detta jobb

logo
Biträdande rektor till Fenix kultur- och kunskapscentrum

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen