skoljobb.se

logga

Biträdande rektor till förskolor Gottfridsberg

Regioner
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Biträdande rektor till förskolor Gottfridsberg

Om arbetsplatsen

Gottfridsbergs förskolor består av fyra förskolor av olika storlek. Majahuset, Göstringsgatan 2 med plats för 120 barn. Stengården, Stensättaregatan 5 med plats för 61 barn. Kottebo och Ordboken, Stenbrötsgatan 5 med plats för 106 barn och Lektorshagens förskola, Valkebogatan 1 med plats för 26 barn. Gottfridsbergs upptagningsområde har en stor mångfald.

Förskolorna leds av rektor tillsammans med två biträdande rektorer, som ingår i ledningsgruppen för området tillsammans med två förste förskollärare och specialpedagog. I området finns också administratör och ett stöd i bemanningsfrågor.

Gottfridsbergs förskolor geografiska placering erbjuder många möjligheter. Vi har nära till naturen med gångavstånd till Rydskogen, Vallaskogen och Lektorshagen. Alla våra förskolor har även en närhet till Gamla Linköping, Stadsbiblioteket och museum. Vi tar oss lätt till stadskärnan samt naturområden genom promenad, buss eller med Cargo-bike.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor har du personal- och verksamhetsansvar för ett par förskolor. I personalansvaret ingår bland annat att planera och leda personalmöten, genomföra medarbetarsamtal och lönesamtal, rekrytering av personal samt hantering av barnplaceringar. I rollen ingår även kontakt med vårdnadshavare.

Verksamhetsansvaret innebär att leda, driva och följa upp den pedagogiska utvecklingen på förskolorna och därför är du i stor utsträckning närvarande ute i verksamheten. Du ingår i en pedagogisk utvecklingsgrupp tillsammans med dina biträdande rektorskollegor, en förskollärare från varje förskola, förste förskollärarna och specialpedagog. Gruppen träffas varannan vecka och driver pedagogiska frågor i syfte att skapa likvärdighet och utveckla utbildningen på förskolorna i området. Din närmaste chef är rektor vars ansvar är strategiska övergripande frågor för hela verksamheten och coachar dig i det dagliga arbetet.

Du leder och utvecklar verksamheten utifrån gällande styrdokument och de ekonomiska förutsättningar som ges.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef. Om chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen. Det är meriterande om du har pågående eller genomförd rektorsutbildning. Tidigare erfarenhet av en arbetsledande roll inom förskola alternativt grundskola är ett krav och har du tidigare erfarenhet av arbete som biträdande rektor eller rektor ser vi det som meriterande. Du har erfarenhet av att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och är väl insatt i förskolans styrdokument.

Förmåga att förmedla tydlig information både till medarbetare och vårdnadshavare är viktigt i den här tjänsten, varför goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift är ett krav för rollen.

Du har förmågan att kommunicera tydligt och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Engagemang och delaktighet skapas runt dig och du kan leda, motivera och förse andra med befogenheter för att nå gemensamma mål. Verksamhetens bästa är en självklarhet och du förstår din roll i helheten. Förmåga att analysera och lösa komplicerade problem samt arbeta mot mål och resultat är sådant du är van vid.

I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i bedömningen. Varmt välkommen med din ansökan! 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7386

Dela detta jobb

logga
Biträdande rektor till förskolor Gottfridsberg

Linköpings kommun