skoljobb.se

Biträdande rektor till Gymnasiesärskolan - Filbornaskolan i Helsingborg

Ansök nu

Biträdande rektor till Gymnasiesärskolan - Filbornaskolan i Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Filborna Gymnasiesärskola har ca. 110 elever fördelade på fem nationella yrkesprogram: HAV, HRB, FAB, SNS, HVO och det individuella programmet. Vi är en av de större gymnasiesärskolorna i landet och, om vi får säga det själva, så är vi stolta över den utveckling som skett de senaste åren på Gymnasiesärskolan.

Filbornaskolan är en skola med fem nationella program (EK, SA, NA, BF och IN), tre introduktionsprogram och en gymnasiesärskola. Vi har totalt ca. 740 elever. Skolans huvudprofil är idrott och ca. hälften av alla gymnasie-elever har någon sorts idrottsinriktning. Vi har riksgymnasium i golf och simning, samt tio andra idrotter som nationell idrottsutbildning.
Känslan på skolan kännetecknas av ett gott relationsklimat i personalgruppen samt mellan elever och personal.
En av våra styrkor på skolan är vår mångfald. Vår skola är ett Sverige i miniatyr, vilket vi är stolta över. Vi är också en elevorienterad och lösningsfokuserad skola, med en tydlig pedagogisk idé.
"Helt enkelt en bra skola!"

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor kommer du leda gymnasiesärskolans pedagogiska utveckling tillsammans med dina arbetslagsledare, din personal och med rektor på skolan.
Du är också en viktig del av hela Filbornaskolans utvecklingsarbete.

Du har personal-, elev- och verksamhetsansvar för Gymnasiesärskolan. I personalansvaret ingår arbete med rekrytering, rehabilitering och coachning av medarbetare. I ditt uppdrag som närmsta chef på Gymnasiesärskolan har du tre arbetslagsledare till hjälp i din arbetsgrupp. Du är närmsta chef för ca. 20 lärare och 25 elevassistenter.

Du kommer leda, följa upp och utvärdera pedagogiska processer samt det systematiska kvalitets- och arbetsmiljöarbetet. Du förväntas också arbeta med utvecklingsarbete tillsammans med medarbetarna samt vara lyhörd för idéer och förslag. I rollen ingår även samarbete med externa aktörer och externa nätverk.

Som biträdande rektor är skolans rektor din närmsta chef. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp tillsammans med tre andra biträdande rektorer samt rektor. Du kommer också att ha ansvar för delar av våra skolövergripande verksamhetsmål. Tillsammans med övriga i ledningsgruppen tar du ett stort ansvar för skolans verksamhet och ekonomi.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk högskoleutbildning och det är meriterande med en genomförd statlig rektorsutbildning.

Vi ser helst att du har erfarenhet av att ha arbetat på en grund- eller gymnasiesärskola. Annat ledningsarbete i verksamheter där elever/deltagare har stort stödbehov kan också vara meriterande. Vi vill gärna att du har gedigen ledarerfarenhet från skola eller annan verksamhet.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av och kunskap om Gymnasiesärskolan samt intresse av att driva utvecklingsarbete.

ÖVRIGT
Facklig kontakt:
Lärarförbundet, telefon: 042-10 54 94
Lärarnas riksförbund, telefon: 042-10 59 98

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Biträdande rektor till Gymnasiesärskolan - Filbornaskolan i Helsingborg

Helsingborgs Stad