skoljobb.se

logo

Biträdande rektor till Lerbergsskolan

Företag Höganäs kommun
Regioner
Utgår

2023-03-28

Ansök nu

Biträdande rektor till Lerbergsskolan

Om arbetsplatsen

Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa kommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Vi har invånaren och service i fokus och tillsammans åstadkommer vi goda resultat. Nyckeln till framgång är att ha medarbetare som brinner för sitt jobb, så det förväntar vi oss att du också gör! Våra interna ledord är kommunikation och koncerntanke. Vi tror att ett öppet kommunikationsklimat ger effekt på vår kommun, våra invånare, våra företagare, våra föreningar och våra besökare. Höganäs blir då - väl värt att investera i. Har du redan nu tankar om hur Höganäs kan bli en av Sveriges bästa kommuner? Då kanske du är den vi söker! Du vet, precis som vi, att lärandet är en livslång process som startar i tidig ålder. För att hjälpa hela barnet hela vägen, från förskoleålder till gymnasiet, arbetar utbildningsförvaltningen med att ge barnen tro på den framtid som kommer. Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa skolkommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Varmt välkommen att söka anställning hos oss på Lerbergskolan i Höganäs kommun!

Arbetsuppgifter

Du ingår i skolans ledningsteam som i dagsläget består av TF enhetschef och rektor. Vi söker en biträdande rektor med fokus mot de äldre eleverna. Det ingår medarbetaransvar, att förankra och driva det systematiska kvalitetsarbetet, ansvar för arbetsmiljöuppgifter, följa budget och aktivt bidra till skolans utveckling för ökad trivsel, delaktighet och goda kunskapsresultat. Biträdande rektor leder, utvecklar och organiserar arbetet på skolenheten inom ramen för sin delegation. I uppdraget ingår nära samverkan med vårdnadshavare, fackliga organisationer, andra förvaltningar, myndigheter, närsamhället och andra skolenheter. Biträdande rektors närmsta chef är rektor för skolenheten. Biträdande rektor ingår i verksamhetschefens skolledargrupp

Kvalifikationer

Du är väl insatt i skolans styrdokument och har en väl fungerande verktygslåda som kan användas för att leda den pedagogiska verksamheten framåt. Du behöver vara en god analytiker och kunna skapa förutsättningar för att organisation och kvalitetsarbetet utgår från uppsatta mål. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig tydligt och korrekt i svenska språket både i tal och skrift. I mötet med andra har du en god förmåga att lyssna in, men du kan även, i situationer där det krävs, vara trygg med att förmedla och stå stadigt i fattade beslut. Du ska ha erfarenhet av arbete som lärare samt haft ledningsansvar inom grundskolan. Du har en pedagogisk högskole- eller universitetsexamen. Ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga lämplighet och att du är rätt pusselbit till vårt team.

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Vårt önskemål om tillträde är den 1/8-23.

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

Referensnummer

A1201489

Kontakt

Susann Norman

Rektor

042-33 71 56

susann.norman@hoganas.se

Fackliga företrädare

Facklig representant når du genom kommunens växel

042-337100

Övrig information

"Höganäs kommun ska i alla sina rekryteringar sträva mot en jämnare fördelning mellan könen och en ökad representation av övriga olikheter inom kommunens olika verksamheter" - så står det i våra "Aktiva åtgärder för jämställdhet och mångfald". Det är inte alltid enkelt, men vi jobbar för detta varje dag. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess i Höganäs kommun använder vi rekryteringsverktyget Offentliga Jobb/Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Offentliga Jobb genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma/Offentliga Jobb via hjälpformuläret, se info på Offentliga Jobb - alternativt ring 0771-693 693.

Dela detta jobb

logo
Biträdande rektor till Lerbergsskolan

Höganäs kommun