skoljobb.se

Biträdande rektor till Nicolaiskolans Estetiska program

Ansök nu

Biträdande rektor till Nicolaiskolans Estetiska program

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

På Nicolaiskolan möts du av en unik kombination av stabilitet och tradition blandat med nytänkande, framåtanda och kreativitet. Här förväntas du som medarbetare vara med och öppna dörrar både inom skolan och mot omvärlden. Skolan har ca 580 elever och erbjuder fyra nationella program: Ekonomiprogrammet, Samhällsprogrammet, Estetiska programmet samt Hantverksprogrammet. Vi har även Introduktionsprogrammet och en inkluderad Gymnasiesärskola.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor kommer du leda skolans pedagogiska utveckling tillsammans med rektor och övriga biträdande rektorer. Du har personal-, elev- och verksamhetsansvar för det Estetiska programmet. I personalansvaret ingår även arbete med rekrytering, rehabilitering och coachning av medarbetare.

Du kommer leda, följa upp och utvärdera pedagogiska processer, systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete tillsammans med rektor. Du förväntas också arbeta med skolans utvecklingsarbete tillsammans med medarbetarna och vara lyhörd för idéer och förslag. I rollen ingår även samarbete med externa aktörer och marknadsföring av programmen är en viktig del av ditt arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och är väl insatt i gymnasieskolans styrdokument. Är du dessutom insatt i styrdokumenten för det Estetiska programmet ser vi det som en fördel.
Vi tror att du har arbetet som biträdande rektor tidigare, gärna på en skola med en Estetisk profil, och har du dessutom genomgått rektorsprogrammet är det meriterande.

Du har god samarbetsförmåga och arbetar strategiskt för att nå organisationens mål. Vidare är du en god inspiratör som är duktig på att få med dig medarbetarna i vårt viktiga arbete för att få eleverna att lyckas.

Du har god analytisk förmåga, är en god omvärldsbevakare och ditt arbete utgår ifrån vetenskaplig grund. Tycker du dessutom om att nätverka och brinner för utveckling så är du rätt person för oss.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Biträdande rektor till Nicolaiskolans Estetiska program

Helsingborgs Stad