skoljobb.se

logo

Biträdande rektor till Ölmestadskolan och Ängslyckans skola

Ansök nu

Biträdande rektor till Ölmestadskolan och Ängslyckans skola

Barn- och utbildningsförvaltningen

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Vi är en modig arbetsgivare i framkant vad gäller utveckling och ledning. Vi erbjuder ett gediget chefsutvecklingsprogram för att stärka och utmana dig som chef och ledare så att du kan utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Som chef i Gislaveds kommun står du för skillnaden mellan en fungerande verksamhet och en mycket bra verksamhet. I ditt ledarskap är du modig och nyfiken. Du vågar prova nya idéer som ligger i tiden med dagens och morgondagens krav från omvärlden. Du värnar om ditt område men utgår alltid från ett helhetsperspektiv för Gislaveds kommun.

Till höstterminen 2022 söker vi en kompetent, engagerad och kvalitetsmedveten biträdande rektor.

Ölmestadskolan är en F-9 skola med ca 260 elever, belägen i Reftele. Ängslyckans skola är en F-6 skola med ca 65 elever, i Ås. Ängslyckans skola arbetar i åldersblandade klasser medan Ölmestadskolan arbetar i åldershomogena grupper. Vi har fritidshem på båda skolorna.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor för Ölmestadskolan och Ängslyckans skola arbetar du tillsammans med rektor och kollegor för att utveckla och organisera verksamheten och skapa förutsättningar för att både pedagoger och elever når sin fulla potential. Arbetsuppgifter kommer att tas fram i dialog med rektor utifrån din kompetens och erfarenhet.

Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp och ansvara tillsammans med rektor för det systematiska kvalitetsarbetet, utvecklingsområden och höjd måluppfyllelse. Du kommer också att sitta med i elevhälsoteamet och hantera en del elevärenden. Skolorna är organiserade i olika arbetslag där du kommer att ha en given ledande roll när områden du är ansvarig över står på agendan. Vi har ett ständigt pågående värdegrundsarbete där du kommer att ha en viktig roll kring upplägg, nya tankar och organisation.

Kvalifikationer 

Vi söker dig, som har en helhetssyn på barns och ungdomars utveckling och lärande, god social kompetens samt förmåga att entusiasmera till delaktighet och ansvar. Du är lärarutbildad och har med fördel provat på en ledande roll som arbetslagsledare, förstelärare eller utvecklingsledare.

Du är både påläst och intresserad av aktuell skolutveckling och har en vilja att driva igenom förändring till det bättre. Du har en förmåga att se helhet och vill arbeta transparent mot elever, kollegor och vårdnadshavare.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under processen.

Ditt ledarskap är djupt förknippat med din förmåga att kommunicera. Hos oss innebär det att du leder verksamheten genom att bygga relationer och skapa delaktighet. De fyra viktigaste kommunikativa förmågorna för en chef i Gislaveds kommun är engagemang, tydlighet, lyhördhet och analytisk förmåga. Tillsammans med dina medarbetare främjar du nya tankar och idéer som för Gislaveds kommun framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan!

I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logo
Biträdande rektor till Ölmestadskolan och Ängslyckans skola

Gislaveds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen