skoljobb.se

Biträdande rektor till Österledsskolan

Ansök nu

Biträdande rektor till Österledsskolan

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande.

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig medarbetare i våra kärnverksamheter.
Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Våra värdeord som kännetecknas och präglas i kommunen är: öppenhet, nytänkande, respekt, enkelhet och helhetssyn.

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Vi ansvarar för förskola, familjedaghem, öppen förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, fritidsgårdar samt vår lägeranläggning i Knapped.

Österledskolan är en 7-9-skola i Karlskogas östra stadsdel. Skolan har ca 290 elever fördelade på tolv klasser. Personalen är organiserade i både ämneslag och arbetslag. Elever är indelade i två arbetslag med 6 klasser i varje arbetslag. På skolan finns även en grundsärskola årskurs 7-9.

Personalen är mentorer för ett antal elever inom sitt arbetslag och följer kontinuerligt upp sina elevers skolsituation ur olika aspekter.

Om du är intresserad av att arbeta i arbetslag/ämneslag, vill driva utveckling inom ditt ämne och ser lärande som en ständig process, där du har möjlighet att utveckla ditt arbete, då är du välkommen med din ansökan till oss.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor arbetar du med att stödja och samverka med skolans rektor utifrån den delegation som du får. Du kommer vara en del av elevhälsan och arbeta nära skolans trygghetsteam.
Genom ditt professionella förhållningssätt verkar du för en god stämning och skapar tillitsfulla relationer med elever, vårdnadshavare, medarbetare och kollegor.
Med ett verksamhetsnära ledarskap och pedagogiskt kunnande som sätter eleven i centrum, driver och utvecklar du verksamheten tillsammans med medarbetare och elever.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av tidigare ledningsuppdrag. Du har även förmåga att arbeta självständigt och i samverkan med andra samt kan ta ett stort ansvar för hela uppdraget.

För att trivas hos oss tror vi att du är positiv, ser möjligheter och vill ha fokus på elevens lärande och utveckling. Du instämmer i värdet av att ha ett uppskattande förhållningssätt och utmanas av kreativt tänkande och viljan att utmana dig själv, dina medarbetare och kollegor. Du är en inspirerande ledare som väcker människors nyfikenhet, lust, delaktighet och engagemang.

Meriterande är specialpedagogisk kompetens och kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Biträdande rektor till Österledsskolan

Karlskoga kommun