skoljobb.se

logo

Biträdande rektor till Östregårdskolan

Företag Växjö kommun
Regioner
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Biträdande rektor till Östregårdskolan

Om tjänsten

Vi söker nu en biträdande rektor till Östregrådskolan. Som biträdande rektor leder och utvecklar du skolan tillsammans med skolans rektor. I din roll förväntas du leda och driva processer som syftar till att öka elevernas måluppfyllelse utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du förväntas vara en del i att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö på skolan. I rollen som biträdande rektor har du lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tjänsten innefattar personalansvar. Biträdande rektor är underställd och arbetsleds av rektor. Tjänsten är på 75-100 % men beror på vilka kompetenser du kan bidra med till skolans arbete.

Din profil

För att lyckas i uppdraget har du en akademisk examen med inriktning mot pedagogik. Har du dessutom genomgått rektorsutbildningen är det meriterande. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll, har god pedagogisk insikt samt är mycket väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Du har erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, exempelvis som arbetslagsledare eller liknande uppdrag. Dessutom har du ett starkt engagemang och intresse för att tillsammans med personalen och kollegor skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Du har förmåga att se helheten och kan prioritera utifrån verksamhetens behov. Som biträdande rektor kan du snabbt växla mellan strategiskt och operativt arbete samt är flexibel och problemlösningsorienterad. Du följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det, tar fram kort- och långsiktiga planer samt arbetar strukturerat. Du har lätt för att samverka och ser värdet i att kommunicera och informera.

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Östregårdskolan är en F-6-skola som finns centralt på stadsdelen Öster. Skolan har cirka 330 elever och 50 medarbetare. På skolan har vi tre arbetslag som tillsammans utvecklar vår verksamhet och en stark elevhälsa. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

logo
Biträdande rektor till Östregårdskolan

Växjö kommun