skoljobb.se

Biträdande rektor till Rosenborgsenheten

Regioner
Utgår

2024-03-24

Ansök nu

Biträdande rektor till Rosenborgsenheten

På Rosenborgsenheten söker vi nu en biträdande rektor som vill arbeta på en centralt belägen skola i Södertälje känd för att ha en musik- och idrottsprofil, sina goda resultat, sina fantastiska elever och sin engagerade personal! Vi söker två biträdande rektorer som brinner för att tillsammans med skolledningsteamet, som består av rektor och två andra biträdande rektorer, utveckla och driva det pedagogiska utvecklingsarbetet. En biträdande rektor hos oss kommer att arbeta mot den anpassade grundskolan och KÖSU. Den andra tjänsten riktar sig mot årskurserna 4-9 med personal och elever på Rosenborgskolan. Det specifika uppdraget skapas tillsammans i dialog med rektor och övrig skolledning. 

Ledarskap i Södertälje

Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmågan att omsätta den politiska inriktningen till bra verksamhet med fokus på Södertäljeborna. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer. I ditt ledarskap ger du dina medarbetare ett professionellt stöd och möjligheter till utveckling. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap utgår från vår värdegrund samt de krav och förväntningar vi ställer på dig som chef och ledare i Södertälje kommun.

Uppdraget

Vi söker dig som är villig att arbeta tillsammans med oss för att skapa en attraktiv skola dit elever och personal söker sig till. Du har lärarbehörighet och erfarenhet av skolutvecklingsarbete. Du är en lösningsinriktad och kommunikativ ledare som kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är effektiv och trygg med olika digitala system.  Du är en trygg ledare som har god förmåga att uppmuntra, inspirera, engagera samt leda lärares lärande. Du ska vara förtrogen med styrdokumenten och hur de och det systematiska kvalitetsarbetet stödjer och utvecklar undervisningen och resultaten.

Du kommer ha personalansvar och driva ett nära skolledarskap i våra verksamheter tillsammans med övrig skolledning. Du har lätt för att skapa goda relationer med kollegor, personal, vårdnadshavare, elever samt externa samarbetsfunktioner och ser vinsterna med det.

Vem är du?

Du är tydlig, strukturerad, förändringsbenägen och håller med oss om att arbeta tillsammans, både som skolledning och personal, är nyckeln till framgång men att du även har förmågan att arbeta självständigt. Du är intresserad av organisationsutveckling och att utveckla arbetet med kvalité i undervisning och tycker det är roligt att stötta lärare och personal i det arbetet. Du är flexibel och kan planera om efter behov.

Personliga egenskaper:
- Du är tydlig, lyhörd, kreativ ledare som har lätt att bygga relationer
- Du är en god kommunikatör

Krav: 
- Lärarutbildning och har lärarlegitimation
- Erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete
- God digital kompetens för administration och lärande
- Erfarenhet av arbete med elever i yngre åldrar
- Erfarenhet av arbete med elevers läs – och skrivinlärning

Meriterande: 
- Erfarenhet av skolutvecklingsfrågor och att leda kollegialt lärande
- Erfarenhet och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete
- God erfarenhet av att arbeta med elever med NPF

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag, flexibilitet vad gäller arbetstid och arbetsformer samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Vi har även ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som ledare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner

Som chef hos oss får du ta del av våra utvecklingsinsatser för chefer. Du kommer att utmanas i ditt ledarskap för att växa som ledare, stärka dina förmågor att engagera dina medarbetare, se utmaningar ur nya perspektiv och reflektera över ledarskapsfrågor kopplat till Södertälje kommuns värdegrund.

Välkommen till oss!

Rosenborgsenheten är en F–9-skola belägen i centrala Södertälje med bra kommunikationer. Vi består av åk F–3 och fritidshemmet på Majtopskolan och åk 4–9, kommunövergripande särskild undervisningsgrupp och den anpassade grundskolan på Rosenborgskolan. I åk 7-9 har vi idrottsprofil och musikprofil för de elever som så önskar. 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Biträdande rektor till Rosenborgsenheten

Södertälje kommun - Utbildningskontoret