skoljobb.se

logga

Biträdande rektor till Tanneforsskolan

Regioner
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Biträdande rektor till Tanneforsskolan

Om arbetsplatsen

Tanneforsskolan är den lilla F-6 skolan mitt i stan, med ca 220 elever och 40 medarbetare. På gångavstånd har vi det mesta som Linköpings innerstad kan erbjuda. Vi nyttjar regelbundet kompletterande lärmiljöer i form av grönområden kring Stångån, lekparker, samt närheten till bibliotek och Stångebros idrottsanläggningar. Tanneforsskolan är en enparallellig skola, men innefattar även kommunens särskilda undervisningsgrupp (SU-grupp) där elever med grav generell språkstörning får språkutvecklande stöd av lärare och logopeder. På skolan finns också fritidsverksamhet för alla våra elever i hemtrevliga lokaler.

På Tanneforsskolan är elevernas förväntade resultat och justeringar i undervisningen fokus i vårt skolutvecklingsarbete. Vi arbetar i team (F-3, 4-6, fritidshem och SU-grupp) för att tillsammans skapa lustfyllda lärandesituationer där varje elev ges möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. Vi har höga förväntningar och tilltro till elevens förmåga, något som tillsammans med omtanke och engagemang ger våra elever och medarbetare en trivsam arbetsmiljö. På Tanneforsskolan arbetar vi i ett tvålärarskap i så stor utsträckning som är möjligt, vilket innebär ett nära samarbete och samverkan kollegor emellan.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor kommer du att ingå i skolans ledningsgrupp och utvecklingsgrupp tillsammans med rektor, arbetslagsledare och förstelärare. I din roll som biträdande rektor är du en del av elevhälsoteamet samt skolans administration. Rollen som biträdande rektor på Tanneforsskolan kan till viss del formas utifrån dina erfarenheter och intresseområden. I din roll förväntas du leda och driva processer som syftar till att öka elevernas måluppfyllelse utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du förväntas vara en del i att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö på skolan.

Du kommer att ha personalansvar för skolans olika professioner vilket bland annat innefattar medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsmiljöuppföljningar.

Goda möjligheter ges för dig som vill utvecklas som ledare!

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under 3 år som chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll, har god pedagogisk insikt samt är mycket väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Du har erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, exempelvis som arbetslagsledare eller liknande uppdrag. Det är meriterande med erfarenheter inom skola F-6. Har du erfarenhet som biträdande rektor och/eller har erfarenhet av att arbeta främjande och förebyggande med elevhälsoteam är det meriterande. God svenska i tal och skrift är nödvändigt, för att kunna nå ut med budskap i verksamheten och ha förmågan att dokumentera.

Du vill och vågar vara ledare och sätter elevens behov och mål i fokus. Ditt ledarskap kännetecknas av din förmåga att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du strukturerar själv upp ditt arbetssätt och driver dina processer vidare. Du har en god förmåga till att se helheten och kan ta hänsyn till det större perspektivet i ditt agerande. Vid förändrade omständigheter så är du den som kan se möjligheterna i förändringarna och har lätt för att anpassa dig. Att samarbeta med andra är en självklarhet för dig och du relaterar till andra på ett lyhört sätt och du har förmågan att lösa uppkomna konflikter på ett kontruktivt sätt.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8099

Dela detta jobb

logga
Biträdande rektor till Tanneforsskolan

Linköpings kommun