skoljobb.se

Biträdande rektor till teamet kring Britsarvsskolan

Företag Falu kommun
Regioner
Utgår

2018-08-05

Ansök nu

Biträdande rektor till teamet kring Britsarvsskolan

Britsarvsskolan är en 7-9-skola med cirka 330 elever. Det är en skola som har allt ni förväntar er; bra undervisning, en god stämning bland eleverna och en välfungerande elevhälsa. I tjänsten kommer du att arbeta i team tillsammans med övriga skolledare på Britsarvsskolan och Tegelbruksskolan, vilka träffas varje vecka.

Vi som arbetar på skolan har roligt tillsammans och arbetar bra ihop vilket avspeglar sig hos eleverna. För oss är det viktigt att du som kommer ny till skolan känner att vi tar hand om dig från första dagen. Britsarvsskolan har skolbibliotek med bibliotekarie alla dagar i veckan, cafeteria för elevernas samvaro och ett väl utvecklat skol IF med aktiviteter i anslutning till skoldagen och under kvällar och helger.

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med skolans rektor att planera, genomföra, utvärdera och utveckla verksamheten vid Britsarvsskolan och tillsammans med rektor ansvara för att alla elever ges förutsättningar att nå målen. Vi vill att du bidrar till att alla på skolan känner sig sedda, hörda och viktiga. Detta görs både i de dagliga mellanmänskliga mötena men även mer långsiktigt i vårt värderingsarbete. Du kommer att ha personal- och arbetsmiljöansvar för ansvar för lärare, fritidsledare, elevassistenter etc. Som ledare ska du samordna grupper och skapa engagemang och delaktighet. Du biträder rektorn i personalansvar, schemaläggning, daglig verksamhet, pedagogiskt och organisatoriskt ansvar. Du skall också kunna leda elevvårdsarbete inklusive dokumentation.

Hos oss arbetar vi för att:

- Eleverna upplever Britsarvsskolan som en välskött skola.

- Eleverna känner trygghet, blir lyssnade till och upplever skolan som meningsfull.

- Vi levererar den kvaliteten som innebär att alla elever får den undervisning de har rätt till.

- Lärarna har fokus på undervisningens framgångsfaktorer och samverkar för en likvärdig skola.

- All kommunikation kännetecknas av öppenhet och vi arbetar för att alla vårdnadshavare har högt förtroende för oss.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen med behörighet att arbeta i antingen grundskola eller gymnasium. Du har arbetat inom skolan tidigare och är väl förtrogen med dess styrdokument. Du har god administrativ förmåga. Du har hög IT-kompetens och är en viktig person att tillsammans med andra leda skolans digitaliseringsprocess.

Personliga egenskaper
I rollen krävs det att du har förmågan att motivera andra och på så sätt skapa engagemang och delaktighet bland både lärare och elever. Du har en god analytisk förmåga, är initiativtagande och du utför arbetet på ett strukturerat sätt. Du är empatisk i ditt förhållningssätt och är trygg i dig själv och i din ledande roll. Du har även en god samarbetsförmåga och är verbalt kompetent då du kommer behöva tala inför och med både större och mindre grupper. Kommunikationen ska kunna utföras inom enheten och ut mot omvärlden på ett ödmjukt och tydligt sätt.

Det är meriterande om du har rektorsutbildning. 

Vi erbjuder
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde i augusti 2018. Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ detta i samband med ansökan, så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Kerstin Hindriks, rektor: 023- 829 57

Fackliga företrädare

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet: 023-863 36

Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund: 023-838 63

Gunilla Ordéus, Vårdförbundet: 023-862 11

Ann Chrona, Kommunal: 010-442 81 69

Kontaktinformation
Kerstin Hindriks, Rektor, KHI01@falun.se

Arbetsplats
Slaggatan 4

79171 Falun

Dela detta jobb

Biträdande rektor till teamet kring Britsarvsskolan

Falu kommun