skoljobb.se

Biträdande rektor till Tegelhagens skola

Ansök nu

Biträdande rektor till Tegelhagens skola

Välkommen till oss på Tegelhagens skola!

Tegelhagens skola ligger i ett naturskönt område i södra Sollentuna. På Tegelhagens skola går det ca. 650 elever i årskurs F-9. Skolan har ett väl utvecklat arbete med digital teknik och under nästa läsår flyttar vi in i en toppmodern ny skolbyggnad. Vi har höga förväntningar på våra elever som på olika sätt utmanas i sin kunskapsutveckling. Förutom digital kompetens lägger vi stor vikt vid utomhuspedagogik. Alla våra elever har tillgång till en egen Ipad (åk F-5) eller Chromebook (åk 6-9).

Skolan arbetar aktivt för att utveckla det pedagogiska arbetet och under det senaste läsåret har hela skolan varit engagerad i ett utvecklingsarbete med syfte att öka tillgängligheten för samtliga elever. På skolan har vi ett stabilt och kompetent elevhälsoteam med tre speciallärare, skolsköterska, kurator, skolpsykolog, SYV, två biträdande rekotrer, rektor samt ett samarbete med Sollentuna kommuns skol- och familjeteam. Elevhäsloteamet arbetar systematiskt med att fånga upp elever i behov av extra anpassningar eller särskilt stöd samt lägger stor vikt vid att ha ett förebyggande elevhälsoarbete. Skolan är Olweuscertifierad vilket innebär att vi har ett strukturerat och kontinuerligt förebyggande mobbningsarbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker en biträdande rektor som kommer att arbeta nära skolans rektor, biträdande rektorer, skolutvecklare och tillsammans leda och organisera det pedagogiska arbetet. Du har ett arbetsmiljö- och personalansvar för åk 4-9 men arbetsorganisationen kan diskuteras utifrån kompetens. Tillsammans med skolans elevhälsoteam och lärare driver du skolans elevhälsoarbete framåt. Som biträdande rektor förväntas du har fokus på det förebyggande och främjande elevhälsoarbetet samtidigt som du ska ha en övergripande blick på arbetet runt de elever som har behov av särskilt stöd. Tillsammans med rektor ansvarar du för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument och uppställda mål, samt att eleverna når goda kunskapsresultat och att skolan håller en fortsatt hög kvalitet.

Du ansvarar för pedagogisk uppföljning och leder pedagogiska processer som syftar till att öka det kollegiala lärandet för att utveckla och stimulera undervisningen.

Kompetenskrav 

Vi söker dig som vill leda och driva det pedagogiska utvecklingsarbetet och har god kunskap om aktuell forskning som framgångsfaktor i skolan där digitala verktyg är en självklar del i undervisningen. Du verkar för tillgänglighet och för att skapa en god lärandemiljö för alla elever. Du har god förståelse för både de möjligheter och utmaningar som finns gällande elever, personal, ämnes- och kunspasutveckling.

Som ledare är du lösningsfokuserad och positiv, har en god kommunikativ förmåga både i tal och i skrift. Du är trygg i dig själv och har lätt för att skapa goda relationer med personal, elever och vårdnadshavare. Du har förmåga att uppmuntra och inspirera andra och är en tydlig ledare. Du tycker om att samarbeta och har en helhetssyn på verksamheten. Som person är du flexibel och gör dina prioriteringar efter verksamhetens behov.

Du ska vara utbildad lärare med lärarlegetimation gärna riktat mot åk 4-9 alternativt åk 7-9, samt ha erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete i skolan. Du har god struktur i ditt arbete och intresse och erfarenhet av administrativt arbete. Schemaläggning i Novaschem kan komma att ingå i tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Heltid, tillsvidareanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Personalförmåner finns att läsa om på www.sollentunskommun.se

Intervjuer kommer att ske löpande. Vi tackar nej till dig som säljer annons- och rekryteringstjänster.                                                                                         

Du välkomnas in i en engagerad och mycket kompetent personalgrupp. Välkommen med din ansökan

Vid frågor, kontakta rektor Helena Åhman 073-915 21 18

Dela detta jobb

Biträdande rektor till Tegelhagens skola

Sollentuna kommun