skoljobb.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker en biträdande rektor till Vimarskolan

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete, där du kan göra skillnad för andra människor? Då är du välkommen att söka jobb hos oss! Vi arbetar tillsammans för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer.

Ditt nya jobb

Arbetet som biträdande rektor innebär att du leder och organiserar det pedagogiska arbetet för grundsärskolan och andra delegerade uppgifter inom F-9 för att nå elevernas måluppfyllelse. Du kommer få dina delegerade uppdrag från två rektorer. Du leder och organiserar det pedagogiska arbetet utifrån syfte och centralt innehåll enligt rådande läroplan. I tjänsten ingår personalansvar samt att du ansvarar för att verksamheten bedrivs och utvärderas efter uppsatta mål. Du har såväl ekonomiskt ansvar som arbetsmiljöansvar för ditt område. Viktiga uppgifter är att skapa samsyn och gemensam värdegrund samt att aktivt delta i utvecklingsarbetet för ditt verksamhetsområde. Vidare ska du kommunicera uppdraget enligt rådande styrdokument.

Vi söker dig som

• har relevant pedagogisk högskoleutbildning
• har erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet.
• har ekonomisk och administrativ kompetens
• har B-körkort

Det är meriterande om du har genomgått rektorsutbildning och har erfarenhet av ledarskap.

Som person är du resultat- och målinriktad, du tar initiativ och arbetar för verksamhetsutveckling. Du är trygg i din ledarroll och har god förmåga att skapa delaktighet, motivation och förtroende bland medarbetare och elever. Då rollen som biträdande rektor innefattar många möten med människor i olika funktioner är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och trivs med att samarbeta och samverka. Du bidrar till arbetsglädje och en positiv stämning på jobbet.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Anställningens omfattning

Anställningsform: AVA 1/2 2019- 30/12 2019. Sysselsättningsgrad: 100 %. Tillträde: 1/2 2019 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 4/1 2019. Intervjuer sker löpande.

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. 

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vårt gemensamma mål är att Vimmerby kommuns barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Vår vision är "Vi gör vårt bästa, vi lyckas, vi lär oss massor och tillsammans når vi toppen!"  Vi tycker det är viktigt med ett öppet klimat där vi lär oss av varandra i vardagen genom att ge och ta feedback, diskutera erfarenheter och prova nya idéer. Läs mer om oss och om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida: www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Biträdande rektor till Vimarskolan, visstidsanställning

Ansök nu

Dela detta jobb