skoljobb.se

Bokbussbibliotekarie

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-19

Ansök nu

Bokbussbibliotekarie

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vill du vara med och sprida intresse för litteratur och läsning till barn och unga runt om i Falu kommun? Då har vi jobbet för dig! Nu söker vi en bokbussbibliotekarie som vill delta i arbetet med att fortsätta utforma vår bokbussverksamhet mot målgruppen barn. Vårt mål är att öka tillgängligheten – biblioteket kommer till barnen.

Faluns bibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra kommundelsbibliotek och en mindre bokbuss som körs med B-körkort. Vi arbetar ständigt för att bli ett mer aktivt välkomnande bibliotek oavsett vilken av våra verksamheter man besöker. Just nu är vi inne i ett skede där vi jobbar extra mycket med att utveckla och utforma vår verksamhet inom läsfrämjande och digital delaktighet. Vi kommer också framöver att undersöka hur vi kan bli bättre på att nå ut till fler barn och unga. Detta är ett projekt som vi fått pengar till i satsningen Stärkta bibliotek och till vår hjälp har vi en projektledare. 

Schemaläggning av turer och skötsel av bokbuss bemannas av två heltidsanställda bokbussbibliotekarier som turas om med arbetsuppgifterna. Till hjälp finns även två bibliotekarier som stöttar upp med turer under kvällstid.

Bokbussen kör till flertalet av kommunens förskolor samt kvällsturer till flera av kommundelarna. Största delen av tjänsten kommer att ägnas åt läsfrämjande arbete mot barn i förskoleåldern och de vuxna som finns i barnens närhet.  

Arbetsuppgifter
Det huvudsakliga arbetet består i att på egen hand köra och bemanna vår bokbuss på besöken till förskolor och till boende på landsbygden samt planera och schemalägga bokbussturerna. Det ingår till viss del praktisk hantering av bussen så som i- och urlastning av bokvagnar men också enklare underhåll, exempelvis tankning och kontroll av lufttryck i däck.

I ditt arbete ingår även att vara inspirerande och kunna stärka lusten till språk och berättelser hos barn och förskolepersonal. Till viss del ingår vanliga bibliotekarieuppgifter riktade främst mot barn såsom ämnesbevakning, visningar, bokprat och schemalagd informationstjänst.

Tillräckliga kvalifikationer
- Högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller högskoleutbildning som av arbetsgivaren kan bedömas som likvärdig - gärna inom barnpedagogik.

- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

- B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig med god social förmåga och en känsla för service. Du är stabil som person och praktiskt lagd. Vidare är du kreativ och har förmågan att omsätta idéer till handling. Du känner dig bekväm med att prata inför grupper och trivs med att arbeta mot barn och unga. Arbetet kräver att du trivs och fungerar bra tillsammans med andra men att du också är bekväm med att arbeta på egen hand. Du behöver vara både flexibel och uthållig i ditt arbetssätt.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av arbete med barn och unga på folkbibliotek.
- Erfarenhet av arbete med läsfrämjande projekt riktat mot barn eller förskolepedagoger. 
- Erfarenhet av arbete med barns språk/läsutveckling. 
- Språkkunskaper utöver svenska och engelska.
- Barnlitteraturkännedom.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Arbetstiden inkluderar helg- och kvällstjänstgöring. Falu kommun tillämpar årsarbetstid. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Upplysningar 

Monica Nordsten, enhetschef, tel 023-82353 
Ingela Hörlin, enhetschef, tel 023-86018

Fackliga företrädare

Christina Johansson, Vision, 023-821 10  
Anna Westin, DIK, 023-865 92

Övrigt
Annonssäljare ombeds kontakta Falu kommuns rekryteringscenter på rekryteringscenter@falun.se.

Kontaktinformation
John Nothin, HR-specialist

Arbetsplats
Teatergatan 3

79162 Falun

Dela detta jobb

Bokbussbibliotekarie

Falu kommun