skoljobb.se

Bromstensskolan söker 4-5 lärare i fritidshem/fritidspedagog!

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-04-16

Ansök nu

Bromstensskolan söker 4-5 lärare i fritidshem/fritidspedagog!

Arbetsplatsbeskrivning

Bromstensskolan är en F-åk 6 skola som ligger på höjden i Bromsten, Spånga. På skolan går ca 500 elever och den är också en arbetsplats för 75 engagerade och drivna vuxna. Den äldsta byggnaden på Bromstensskolan är mer än 100 år gammal och den omgivande skolgården erbjuder möjligheter både till olika bollspel, lek, undervisning och rekreation. Skolan ligger inom gångavstånd från Bromstens IP och skogen. På Bromstensskolan har vi elever med påbrå från olika länder och med olika språk och kulturer och detta berikar vår skola och vår undervisning. På Bromstensskolan arbetar vi i arbetslag där det ingår både lärare och fritidspersonal. Tillsammans kompletterar personalen varandra kompetensmässigt för att våra elever ska nå sina mål i skolan. På Bromstensskolan vill vi att både elever och vuxna trivs.

Arbetsbeskrivning

På Bromstensskolan ska våra elever nå toppen av sin potential och därför behöver vi absolut de bästa pedagogerna. Som lärare i fritidshem/fritidspedagog ska du ansvara för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer. Du ska också kunna erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter. Dessutom är det viktigt att kunna variera sitt arbetssätt, sina uttrycksformer och lärmiljöerna samt utgå ifrån att aktiviteterna kan vara situationsanpassade och upplevelsebaserade.

Som lärare i fritidshem/fritidspedagog arbetar du närmare en lärare och tillsammans ansvarar ni för en klass under skolsamverkan. På eftermiddagen samarbetar du med de övriga fritidskollegorna på årskursens fritids. Du tycker om att samarbeta med andra, men är också självständig. Du har ett empatiskt och demokratiskt förhållningssätt mot elever och kollegor. Genom god omsorg i kombination med undervisning stimulerar du elevernas utveckling och lärande. Som lärare i fritidshem/fritidspedagog är du intresserad av fritidshemmets utveckling och vill vara med att utveckla Bromstensskolan tillsammans med övriga kollegor och biträdande rektor. Som lärare i fritidshem/fritidspedagog på Bromstensskolan arbetar man i F-klass-Åk 3. Eftersom vi nu försöker utöka antalet behöriga fritidspedagoger/lärare i fritidshem så är det en unik möjlighet för dig som gärna arbetar på en skola där man strävar efter hög andel behöriga medarbetare som tillsammans kan utveckla verksamheten i en positiv riktning. Idag har vi åtta utbildade lärare i fritidshem/fritidspedagoger och målet är att ha 12 (tre på varje årskurs).

Kvalifikationer

Den sökande ska vara utbildad lärare i fritidshem, fritidspedagog eller förskollärare.

Dela detta jobb

Bromstensskolan söker 4-5 lärare i fritidshem/fritidspedagog!

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen