skoljobb.se

Central VFU-samordnare/Skolpliktsbevakning till utbildningsförvaltningen

Företag Haninge kommun
Regioner
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Central VFU-samordnare/Skolpliktsbevakning till utbildningsförvaltningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Tjänsten som VFU-samordnare/Skolplikt är placerad på enheten Myndighet och resurs som är en del av Centrum för lärande och hälsa som i sin tur sorterar under Utbildningsförvaltningen. Centrum för lärande och hälsa (CLH) har i uppdrag att utveckla ett partnerskap med förskolan, grundskolan och gymnasie- och vuxenutbildningen i kvalitetsfrågor. Avdelningen arbetar med barn och elevers lärande och hälsa, studie- och yrkesvägledning samt undervisning och studiehandledning på modersmål. En del av uppdragen utgör myndighetsutövning. 

Ditt uppdrag

Du driver och samordnar hela arbetet kring mottagande av VFU-studenter. Du arbetar nära lärosätena och är länken mellan dessa och de lokala VFU-samordnare som finns på förskolorna och skolorna. Förutom att inventera platser och placera studenter på förskolor och skolor arbetar du för att ständigt utveckla VFU-arbetet och att skapa ökad förståelse och kunskap om VFU och handledaruppdaget. Du initierar och genomför riktad kompetensutveckling för handledare och samordnar aktiviteter för handledare och studenter. I uppdraget ingår också att starta upp och leda nätverk med förskolornas och skolornas VFU-ansvariga.

Arbetsuppgifterna inom ramen för skolpliktsbevakningen innebär i korthet att komma i kontakt med vårdnadshavarna till elever folkbokförda i Haninge kommun som saknar skolplaceringar. Handläggaren har både externa och interna kontakter med myndigheter, kommuner och andra instanser i kommunen så som socialtjänsten. 

Tjänsten är ett föräldravikariat på 100% från den 1 april 2023 till 1 september 2024

Det här söker vi hos dig

Du har relevant högskoleutbildning, med fördel inriktad mot det pedagogiska området samt minst tre års arbetslivserfarenhet av pedagogiskt arbete. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet och eller kunskap om VFU och samverkan med olika lärarutbildningar/institutioner. Erfarenhet av en samordnade roll eller att driva och leda projekt är också meriterande. Även skolpliktsarbete och/eller skolledarerfarenhet är meriterande.


Då det ingår många personliga kontakter i tjänsten är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och har en förtroendeingivande framtoning. Vi tror att du är en självständig och driven person med förmågan att entusiasmera din omgivning. Du är bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ändrade förutsättningar och van att ta initiativ och komma med lösningar.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/106

Kontakt: Andreas Johansson Enhetschef
08-6067067

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-02-08

Sista ansökningsdag:
2023-03-26

Dela detta jobb

Central VFU-samordnare/Skolpliktsbevakning till utbildningsförvaltningen

Haninge kommun