skoljobb.se

Distanslärare till Södertälje vuxenutbildnings nya studieförberedande kurs

Regioner
Utgår

2020-09-27

Ansök nu

Distanslärare till Södertälje vuxenutbildnings nya studieförberedande kurs

Vill du vara med att skapa distansundervisning för vuxna som fungerar på riktigt?
Vi är inne i en spännande period där vi ser över vårt utbud av kurser och hur vi bäst erbjuder utbildning till de olika elevgrupper som finns inom vuxenutbildningen. En del i detta är att utveckla vår distansutbildning inom våra olika verksamheter. Vi ser utifrån både forskning och resultat att en del av våra elever som väljer distans inte alltid har förutsättningar att tillgodogöra sig en sådan studieform. Inför denna satsning kommer vi tillsammans med Linköpings Universitet under 2021 genomföra ett utvecklings- och forskningsprojekt för att identifiera de bästa metoderna för distansundervisning anpassade för elever med låg studietekniksbakgrund och låga datorkunskaper.
Från januari 2021 har vi för avsikt att erbjuda en förberedande kurs inför distansstudier för de elever som bedöms sakna förutsättningar. Kursen kommer under 2021 ingå i forskningsprojektet med Linköpings Universitet för att sedan bli en del av vår ordinarie verksamhet. Vi har även förhoppningar att projektet ska mynna ut i en förbättrad distansmetodik som vi kan använda oss av i våra andra distansutbildningar.
Nu söker vi en lärare som vill vara med att bygga upp och ansvara för den helt nya typ av förberedande baskurs för distansstudier. En av utgångspunkterna är språkutvecklande insatser som en viktig del av kursen och därför ser vi därför ser vi att en behörighet inom svenska/svenska som andraspråk är ett krav. Utöver detta ser vi att du har ett intresse för digitalteknik och kunskaper om studieteknik för vuxenstuderande.
Kursen kommer vara en blandning av repetition av grundläggande vuxenutbildning med fokus på framtida gymnasiala studier. Du kommer därför ingå i vårt arbetslag inom grundvux där du har tillgång till kollegor och en biträdande rektor som stöttar dig i ditt arbete.  
Vill du veta mer om vår skola besök hemsidandär det finns både information och filmklipp från vår verksamhet.
Vem är du?  
Krav:  
- Lärarlegitimation med behörighet inom svenska som andraspråk
- Erfarenhet som undervisande lärare inom vuxenutbildningen
Meriterande:  
-Goda IKT-kunskaper kopplade till läraruppdraget 
-Erfarenhet att arbeta med digitala lärmiljöer
Personliga egenskaper:  
Som person är du är genuint intresserad av undervisning, skolutveckling och att söka nya vägar för att ge eleverna den bästa tänkbara utbildningen. Du ser dig själv som en självklar del för att skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och du har god förmåga att se till varje elevs individuella behov och förutsättningar. Vidare så anpassar du dig naturligt efter ändrade omständigheter och ser inte uppkomna problem som hinder utan som utmaningar du vill hitta lösningar på. Du har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, kollegor, skolans elevhälsoteam samt skolledningen. Du arbetar för en hållbar organisation där du sprider ansvar, kunskap och stöttar i dina kollegor. Du har god förmåga för analys och reflektion och utvecklar ständigt din yrkesroll och skolans arbete.
Vi erbjuder dig:  
Södertälje vuxenutbildning har en väl fungerande organisation där det finns tillgång till stödfunktioner så som kurator, speciallärare och extra insatser för eleverna. Hos oss tillämpas semestertjänst och 39-timmars arbetsvecka med friskvård.   
Södertälje kommun erbjuder en mängd olika förmåner.
Välkommen till oss!  
Södertälje vuxenutbildning tillhandahåller samtliga studieformer för vuxenstuderande inom kommunen som huvudman. Vi är en stor organisation på ca. 130 anställda och har i genomsnitt ett elevflöde på 6.000 unika deltagare om året. Vi erbjuder studievägledning för samtliga elever samt har en väl utbyggd inskrivningsenhet för nyanlända. Ledningens vision är att Södertälje vuxenutbildning ska vara en interkulturell och inkluderande skola som förbereder och utbildar för morgondagens behov utifrån individens förutsättning. Vi finns på Västergatan 2 på Torekällberget i Södertälje.  
Fackliga representanter nås via kontaktcenter på: 08–523 010 00 kontaktcenter@sodertalje.se  
Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Distanslärare till Södertälje vuxenutbildnings nya studieförberedande kurs

Södertälje kommun – Utbildningskontoret