skoljobb.se

Det går bra för Kalmar. Vi växer som aldrig förr och hela kommunen präglas av framåtanda.

Kultur- och fritidsförvaltningen är en spännande arbetsplats som har som mål att fylla människors fritid med värdefulla aktiviteter. Vår vision är kort och gott Kalmar nyckeln till en rik fritid. Här finns bibliotek, kulturskola, äventyrsbad, fritidsgårdar, ungdomshus, Kalmar teater mfl.

Kultur och Fritidsförvaltningen har totalt drygt 160 medarbetare och kulturskolan är en av sju enheter med ca 30 medarbetare.

Kulturskolan står inför stora positiva förändringar där en flytt till ett nytt kulturkvarter står inför dörren. Här undervisar vi i ämnena musik, drama, dans, drill, bild, nycirkus, slöjd och bedriver även förskoleverksamhet.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska i första hand undervisa i det som vi på kulturskolan kallar för kuli2, men beroende på den sökandes kvalifikationer så kan innehållet i tjänsten variera.

Kuli2 (Kultur i årskurs 2) är benämningen på det samarbete Kulturskolan har med grundskolans årskurs 2. Man jobbar kring ett arbetsområde i kursplanen och förstärker inlärningen med de estetiska ämnena musik och drama. Det kan t.ex. vara teman som rymden, kroppen, miljön.

Arbetet mynnar ganska ofta ut i en föreställning som visas för föräldrar och skolkamrater. Två pedagoger från kulturskolan en musik och en drama, planerar verksamheten tillsammans med grundskolans klasslärare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har dramapedagogisk utbildning på högskolenivå eller annan utbildning som bedöms likvärdig.

Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med barn och ungdomar, föräldrar och kollegor. Du är öppen och engagerad och har förmågan att väcka elevernas engagemang och kreativitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har erfarenhet av att arbeta i kulturskola och har ett förhållningssätt som stämmer överens med Kulturskolans och kommunens värdegrund. God datavana på PC och Mac (Officepaketet) förutsätts.

Körkort krävs.

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning.

ÖVRIGT
För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annoserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Dramapedagog

Företag Kalmar kommun
Regioner
Utgår

2018-12-19

Ansök nu

Dela detta jobb