skoljobb.se

Drivande förskollärare till den Reggio Emilia inspererade förskolan Guldregnet

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-02

Ansök nu

Drivande förskollärare till den Reggio Emilia inspererade förskolan Guldregnet

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. 

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Är du intresserad att arbeta på en arbetsplats med engagerade pedagoger där vi lyfter varandras styrkor, då är förskolan Guldregnet något för dig. Guldregnet är en Reggio Emilia inspirerad förskola som utgår från att barnet kan och vill lära sig i samspelet med miljö, material, barn och vuxna. Förskolans miljöer är öppna och förändliga med tydliga syften utifrån barns intressen. 

Varje avdelning har fem bestämda lärmiljöer; atelje, läs&lugn, bygg&konstruktion fantasi och digitalitet. 
Vi använder oss av olika digitala verktyg i vårt utforskande tillsammans med barnen. Vi har ett projektinriktat arbetssätt som utgår från ett gemensamt tema på förskolan, sedan två är temat "Vårt Katrineholm". 
Genom pedagogisk dokumentation synliggör vi barnens intressen och nyfikenhet som ligger till grund för hur vi planerar utbildningen och undervisningen. 

Förskolan Guldregnet har en välorganiserad struktur för reflektion, kollegialt lärande och systematiskt kvalitetsarbete. Till detta finns stöd av en pedagogista och ateljerista. Var tredje vecka har varje arbetslag tre timmar kvalitetstid, då tar vår Kvalitetspool hand om barngruppen. 
Vi har egen restaurang på Guldregnet, i nära samarbete med kökets personal får barnen uppleva maten med flera sinnen utifrån Sapere-metoden.

För mer information: http://www.katrineholm.se

Arbetsuppgifter:

Leda det pedagogiska arbetet på förskolan utifrån Läroplanen. Arbeta med dokumentation-utvärdering och uppföljning för att stödja barnens lärande. Din arbetstid i barngrupp är 37 timmar/veckan och den övriga tiden är avsatt till möten, APT, lästid samt egen reflektion. 

Som förskollärare på Guldregnet erbjuds du kompetensutveckling. Detta genom nätverk, Workshops i olika estetiska processer och förskollärarmöten. Målet är att alla förskollärare ska få möjlighet att läsa pedagogutbildningen som Reggio Emilia institutet anordnar.

Kvalifikationer:

Vi vill att du som söker har en lämplig pedagogisk högskoleutbildning, lärarlegitimation samt är väl förtrogen med förskolans styrdokument. Reggio Emilia Institutets pedagogutbildning är meriterande. 

Du planerar, organiserar och prioriterar arbete på ett effektivt sätt. Tar initiativ till nya förslag och arbetssätt. Sätter igång aktiviteter och uppnår önskat resultat. 

Det är av stor vikt att du har god samarbetsförmåga där du uppmärksammar andras synpunkter och kompetens samt bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

I förskolan möter vi många människor och kulturer och det är viktigt att förstå detta när beslut och handlingssätt väljs.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. 

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-08-12. eller enligt överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpand. 
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-02

Arbetsgivarens referensnummer: C29427/2019

Upplysningar lämnas av:

Bitte Larsson
Förskolechef
Telefon: 0150-48 82 85

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Drivande förskollärare till den Reggio Emilia inspererade förskolan Guldregnet

Katrineholms kommun