skoljobb.se

Ekenässkolan söker lärare i fritidshem - Vikariat

Regioner
Utgår

2021-12-03

Ansök nu

Ekenässkolan söker lärare i fritidshem - Vikariat

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Kommunen värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Utbildningen ska därför utgå från vad som bedöms vara barnets bästa. Vi utbildar världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning.

Ekenässkolan ligger i Ödsmål, i utkanten av Stenungsund, med närhet till både skog och hav. Här går ca 290 elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi arbetar utifrån en helhetssyn där skola och fritids vävs samman för att ge bästa förutsättningar för en god lärmiljö och social utveckling efter sin förmåga. Vårt värdegrundsarbete genomsyrar skolans arbete och bygger på ordet HEART - Hänsyn, Empati, Ansvar, Respekt och Trygghet.Arbetsuppgifter:

Som lärare i fritidshem är din huvudsakliga arbetsuppgift att planer och genomföra verksamhet på fritidshem. Under skoldagen arbetar du med ett ämne, om du har behörighet eller som stöd i klasser.

Tillsammans med kollegor medverkar du till ett kollegialt lärande och att skapar en god lärmiljö för eleverna.

Vi söker dig som har ett stort engagemang och brinner för elevernas utveckling. Du kommer att ingå i ett arbetslag där du tillsammans med kollegor bidrar till skolans utveckling.

Vi söker dig som är intresserad av ett längre vikariat med stor möjlighet till förlängning. vikariatet gäller fr.o.m. 220110 -221231.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lärarutbildning med behörighet att undervisa i fritidshem, som är en stark pedagogisk ledare och brinner för utveckling av undervisning.

- Erfarenhet från liknande arbete, goda kunskaper om digitala verktyg/IT är meriterande.
- Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, så som engagemang, flexibilitet, samarbete och struktur.

Du ska ha ett arbetssätt där elevinflytande och flexibilitet är en naturlig del. Du är en god ledare i klassrummet med tydlighet i kommunikation, mål och resultat. Du har egenskaper som innefattar både struktur och kreativitet.

Stor vikt läggs vid personligt lämplighet och förmåga att bygga goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll och att du är tydlig gentemot elever, föräldrar och kollegor.

Vi erbjuder:
Ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar. En hälsofrämjande arbetsmiljö och samarbete med kompetenta kollegor, samt en stor arbetsgivares bredd och utvecklingsmöjligheter.

Utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt, detta och lärarlegitimation ska tas med redan till första intervjun.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Tjänstgöringsgrad 80-100%. Tillträde 220110 eller enligt överenskommelsen. Intervjuer kommer att ske kontinuerligt under ansökningsperioden.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-12-03

Arbetsgivarens referensnummer: A1071840

Dela detta jobb

Ekenässkolan söker lärare i fritidshem - Vikariat

Stenungsunds kommun