skoljobb.se

Ekerö Resursteam söker specialpedagog mot grundskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-19

Ansök nu

Ekerö Resursteam söker specialpedagog mot grundskolan

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

EKERÖ RESURSTEAM är Ekerö kommuns centrala barn- och elevhälsa. I vår verksamhet är skolsköterskor och skolläkare, psykologer, tal- och specialpedagoger samt skolkuratorer verksamma. Vi ansvarar också för Ekerös öppna förskolor. Inom verksamheten finns även en administrativ grupp bestående av verksamhetschef, resurssamordnare, skolintendent samt administratör. Resursteamet tillhör Barn- och utbildningsförvaltningen. Vi värnar om mångfald i organisationen och Ekerö Resursteam är en HBTQ-certifierad arbetsplats. Resursteamet finns centralt i Ekerö centrum vilket ger dig möjlighet att dagligen träffa och byta tankar och idéer med kollegor. 

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning

Vi söker en specialpedagog med inriktning mot grundskolan. Om du vill arbeta med hälsofrämjande och förebyggande insatser gentemot barn och unga är det här en tjänst för dig!

Som specialpedagog anställd i Ekerö Resursteam arbetar du ute i skolorna med handledning, konsultation och kompetensutveckling på individ, grupp och organisationsnivå. I uppdraget ingår att leda nätverk samt hålla i utbildningar för kommunens specialpedagoger och pedagoger tillsammans med kollegor från Ekerö resursteam. Genom kontinuerlig omvärlds/forskningsbevakning deltar du i det övergripande arbetet med skolutveckling och specialpedagogisk kompetens. I arbetet med stöd, stimulans och anpassningar finns Språkoteket och Skoldatateket som en viktig tillgång.

Ekerö Resursteam har fått i uppdrag av barn- och utbildningsförvaltningen att implementera CPS, samarbetsbaserad problemlösning (Ross W. Greene) och Ekerö är en av få kommuner i Sverige som på bred bas inlett ett systematiskt kompetensutvecklingsarbete i kommunens förskolor och skolor. Vi ser därför att du som söker lockas av detta förhållningssätt, är nyfiken på och intresserad av att delta i detta arbete samt delar den värdegrund som CPS vilar på.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad grundskollärare samt ha specialpedagogexamen och har gedigen erfarenhet av undervisning och specialpedagogiskt arbete i grundskolan. Du har redan idag handledande arbetsuppgifter och handledarutbildning är meriterande för tjänsten. Du har mycket god förmåga att förmedla kunskap och inspirera andra pedagoger i deras arbete.  Vi ser också gärna sökanden med erfarenhet av arbete i grundsärskola eller av arbete med beslut om mottagande i grundsärskola.

Du tycker om att samarbeta och utifrån din kompetens skapar du förtroende och tillit i relation till skolpersonal, kollegor och andra samarbetspartners. Du är nyfiken, lyhörd och inlyssnande och ditt förhållningssätt är att barn gör rätt om de kan.

Körkort och tillgång till egen bil i tjänsten är en förutsättning för arbetet.

Tillträde: 2 september 2019 eller enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun
Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Gabriella Borg
Verksamhetschef Ekerö resursteam
08-124 572 99

Du ansöker senast 2019-07-19 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Ekerö Resursteam söker specialpedagog mot grundskolan

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen