skoljobb.se

logga

Ekonomilärare till Birgittaskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-04

Ansök nu

Ekonomilärare till Birgittaskolan

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en plats för möten mellan människor – möten som präglas av ömsesidig respekt och glädje. 

Skolan består av både gymnasium och vuxenutbildning och finns centralt i Linköping. Vuxenutbildningen innefattar både grundläggande- och gymnasial nivå samt undervisning i Svenska för invandrare. IVAS är en del av gymnasiet som riktar sig mot gymnasieelever inom autismspektrumtillstånd.

Birgittaskolans gymnasium består av cirka 500 elever och erbjuder ett yrkesförberedande program i vård- och omsorg på vårt certifierade Vård- och omsorgscollege samt tre högskoleförberedande program, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet. Utöver det har vi från och med hösten 2020 Barn- och fritidsprogrammet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare för undervisning i ekonomiska ämnen på gymnasiet på Birgittaskolan. Du kommer undervisa i företagsekonomi 1 och 2, marknadsföring samt UF. I tjänsten ingår även tid för arbetslagsmöten och personalkonferens. Vi arbetar ämnesintegrerat på Ekonomiprogrammet och ser kontakten med företag och näringslivet som en viktig del av utbildningen. Tjänsten är på 50 % tillsvidare på Birgittaskolan men det kan bli aktuellt med ytterligare 50% vikariat i ekonomiska ämnen på en annan gymnasieskola. 

Som lärare på Birgittaskolans gymnasium ligger stort fokus på att ha en helhetssyn kring elevens lärande och mående i samverkan med kollegor, elevhälsa och andra berörda funktioner.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare i ekonomi, marknadsföring, juridik och entrepenörskap för gymnasieskolan. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i gymnasieskolan med elever med annat modersmål än svenska. Du är drivande i ämnesövergripande samarbeten och projekt och väl förtrogen med digital teknik och använder dig av det som ett naturligt redskap i ditt arbete. 

Vi söker dig som har en nyfikenhet och ett stort engagemang för elever i behov av stöd och som vill engagera dig i att få eleven att växa och utvecklas i sitt lärande. Du har förmågan att se hela elevens behov, ta hänsyn till individuella förutsättningar och du kan se kreativa lösningar. Du har god kommunikationsförmåga, är tydlig och lägger stor vikt vid att skapa goda relationer. Du är lyhörd, tålmodig och har förmåga att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du jobbar noggrant, lösningsfokuserat och lågaffektivt. Ditt arbetssätt är strukturerat. Du är trygg och stabil i din yrkesroll. Att samarbeta med andra professioner är en självklarhet för dig. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-01-10 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 50-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8142

Dela detta jobb

logga
Ekonomilärare till Birgittaskolan

Linköpings kommun