skoljobb.se

logga

Ekonomilärare till Birgittaskolan

Regioner
Utgår

2022-07-03

Ansök nu

Ekonomilärare till Birgittaskolan

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en plats för möten mellan människor – möten som präglas av ömsesidig respekt och glädje. All verksamhet vilar på och utgår från skolans värdergrund - respekt, trygghet, samarbete, glädje och kunskap. 

Skolan består idag av både gymnasium och vuxenutbildning och finns centralt i Linköping. Vuxenutbildningen innefattar både grundläggande- och gymnasial nivå samt undervisning i Svenska för invandrare. Till hösten 2022 planeras det för att vuxenutbildningen ska flyttas till nya lokaler. IVAS är en del av gymnasiet som riktar sig mot gymnasieelever inom autismspektrumtillstånd.

Birgittaskolans gymnasium består av cirka 500 elever och erbjuder Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet vilket ingår i Vård- och omsorgscollege. 

Idag har vi NIU (Nationell idrottsutbildning) i samarbete med LHC, Landeryds golfklubb och Linköpings kontåkningsförening samt LIU (Lokal idrottsutbildning) i samarbete med RP IF och LASS. Till hösten 2023 startar vi även NIU inom handboll. 

För mer info besök gärna skolans hemsida: Birgittaskolans Gymnasium

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare för undervisning i ekonomiska ämnen på gymnasiet på Birgittaskolan. Du kommer undervisa i företagsekonomi, marknadsföring, ledarskap och organisation, entreprenörskap samt UF. I tjänsten ingår även tid för arbetslagsmöten och personalkonferens. Vi arbetar ämnesintegrerat på Ekonomiprogrammet och ser kontakten med företag och näringslivet som en viktig del av utbildningen.

Som lärare på Birgittaskolans gymnasium ligger stort fokus på att ha en helhetssyn kring elevens lärande och mående i samverkan med kollegor, elevhälsa och andra berörda funktioner.

Tjänsten är ett föräldravikariat under läsåret 2022/2023 med möjlighet till förlängning. 

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare i ekonomi, marknadsföring, juridik och entreprenörskap för gymnasieskolan. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i gymnasieskolan med elever med annat modersmål än svenska. Du är drivande i ämnesövergripande samarbeten och projekt och väl förtrogen med digital teknik och använder dig av det som ett naturligt redskap i ditt arbete. 

Vi söker dig som har en nyfikenhet och ett stort engagemang för elever i behov av stöd och som vill engagera dig i att få eleven att växa och utvecklas i sitt lärande. Du har förmågan att se hela elevens behov, ta hänsyn till individuella förutsättningar och du kan se kreativa lösningar. Du har god kommunikationsförmåga, är tydlig och lägger stor vikt vid att skapa goda relationer. Du är lyhörd, tålmodig och har förmåga att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du jobbar noggrant, lösningsfokuserat och lågaffektivt. Ditt arbetssätt är strukturerat. Du är trygg och stabil i din yrkesroll. Att samarbeta med andra professioner är en självklarhet för dig. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Samtliga tillsvidareanställda medarbetare i Linköpings kommun kan komma att krigsplaceras

Information om tjänsten

Tillträde: 220808

Anställningsform: Tidsbegränsad 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9268

Dela detta jobb

logga
Ekonomilärare till Birgittaskolan

Linköpings kommun