skoljobb.se

Elevassistent 100 % Österskolan

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-14

Ansök nu

Elevassistent 100 % Österskolan

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Österskolan är en F-3 skola belägen i S Sandby, öster om Lund. Skolan har ca 100 elever. Den ligger i ett område nära naturen vilket ger goda möjligheter att arbeta med utepedagogik både i skol- och fritidsverksamhet. Lokalerna är fina, relativt nyrenoverade/nybyggda (2015) och väl anpassade till vår verksamhet. Samma lokaler används för skolverksamhet och fritidshem.

Vi strävar efter att barnen ska känna sig trygga med all personal och alla elever. Här finns ett gott samarbete och personal som arbetar i bägge verksamheterna skapar en helhet och gör att vi alla drar åt samma håll. Alla elever är allas elever.

Tematiskt arbete genomsyrar en hel del av vår undervisning och verksamhet. Vi integrerar framförallt ämnena NO, SO, svenska, bild och musik i våra teman. Vi strävar efter att hela tiden sätta elevens grepp om sitt eget lärande i centrum, genom tydliga mål, återkoppling och utvärdering med eleverna. Skolan är Grön Flagg-certifierad.

ARBETSUPPGIFTER
I dina arbetsuppgifter ingår det att stödja elever i behov av särskilt stöd i det dagliga pedagogiska arbetet, både på skoltid och på fritidshemmet.

Arbetet som elevassistent innebär att skapa och upprätthålla goda relationer med eleverna och deras föräldrar. Du hjälper barnen i deras kommunikation och med att främja utveckling och lärande. Du samarbetar med övrig personal knuten till eleverna och ser till att upprätthålla en förutsägbar miljö som skapar trygghet. Arbetet är ansvarsfullt och emellanåt krävande vilket, förutsätter en förmåga att kunna se och förstärka det positiva och det som fungerar.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha en för tjänsten relevant utbildning eller erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med elever i behov av stödinsatser, på grund av funktionsvariationer och normbrytande beteende.

Som person bör du gilla utmaningar, vara lugn och trygg i dig själv samt ha ett lågaffektivt bemötande. Självklart trivs du med att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.
Du behöver ha god organisationsförmåga, vara handlingskraftig och driven, stresstålig och ha en positiv grundsyn. Du har förmågan att arbeta lösningsinriktat och att samarbeta med olika typer av människor, och samtidigt arbeta självständigt. Du är lyhörd och flexibel samt har god datorvana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker. Beställ gärna det på polisens hemsida så snart du skickat in din ansökan

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen.

Dela detta jobb

Elevassistent 100 % Österskolan

Lunds kommun