skoljobb.se

Elevassistent

Regioner
Utgår

2018-08-20

Ansök nu

Elevassistent

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Arbetsplatsbeskrivning Grimstaskolan är en F-9 skola med ca. 630 elever, belägen nära naturreservatet i Grimstaskogen. Det är lätt att ta sig hit då skolan ligger några minuters gångväg från Vällingby Centrum med tunnelbana och ett flertal bussförbindelser. Vi är en skola med engagerade pedagoger och vetgiriga elever. Skolan arbetar språkutvecklande i alla ämnen och i alla verksamheter. Vi satsar extra på IT i undervisningen och alla elever och medarbetare har varsin Ipad. Vi prioriterar ett kollegialt lärande där vi lär av varandra. På eftermiddagarna erbjuds eleverna i åk 4 och 5 verksamhet på Mellanstadieklubben och eleverna i åk 6-9 kan få hjälp med läxor och delta i olika aktiviteter på Grimstahörnan.

Arbetsbeskrivning

I rollen som elevassistent söker vi dig som kan och vill arbeta tillsammans med lärarna och stötta eleverna i åk 4 under skoldagen och sedan vara med och driva verksamheten på Mellanstadieklubben på eftermiddagarna. Under raster är du ute och uppmuntrar eleverna till lek och rörelse. Tillsammans med dina kollegor planerar och genomför du olika rastaktiviteter för åk 4-6.

Du samarbetar med klasslärarna i åk 4, för att kunna stötta eleverna i årskursen på bästa sätt.  

Du samarbetar  med dina kollegor på Mellanstadieklubben och bidrar till att utveckla verksamheten på eftermiddagarna.

Kvalifikationer

Elevassistentutbildning eller motsvarande. Utbildningar inom rörelse och hälsa är meriterande.

Du ska ha erfarenhet av arbete i mellanstadieverksamhet eller på fritidshem samt erfarenhet av att organisera och genomföra rastverksamhet. 

Du har förmågan att tillsammans med dina kollegor skapa en varierad verksamhet på Mellanstadieklubben. Du har även förmågan att entusiasmera eleverna till olika typer av rörelseaktiviteter under rasterna.

Du samarbetar såväl med lärarna i din årskurs som dina kollegor på Mellanstadieklubben och sätter alltid elevernas bästa i centrum.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2018-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Stockholm
Referensnummer    2018/5105

Kontakt    
Magdalena Håkansson Fernler Biträdande rektor, 08-50845145

Sista ansökningsdag    2018-08-20
Utbildningskrav    Gymnasium

Dela detta jobb

Elevassistent

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen