skoljobb.se

Elevassistent

Företag Kunskapsskolan
Regioner
Utgår

2021-09-30

Ansök nu

Elevassistent

På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas?

Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att utveckla de förmågor som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. För att lyckas med detta arbetar alla våra skolor efter en pedagogisk modell som fokuserar på varje elev och är personligt utformat.

Nu söker vi erfarna, gärna utbildade elevassistenter till några av våra elever.

ARBETSUPPGIFTER

Som elevassistent arbetar du som ett "hjälp-jag" för enskilda elever. Du är ett tryggt vuxenstöd med lågaffektivt bemötande som hjälper eleven sätta gränser när den inte klarar det själv. Både i pedagogiska situationer och sociala situationer, men målet är självständighet och ansvarstagande. Du måste vara tålig och lugn. Tydlig och orädd. Dessa elever behöver goda vuxna förebilder i en rörig värld och kan ha både npf-diagnoser, inlärningssvårigheter och/eller sociala problem. Tjänsterna är interimistiska och på timme, du jobbar när eleven är på plats i skolan och följer denne under sin skoldag.

Vårt mål är att varje elev ska nå längre än han eller hon själv trodde var möjligt.

På Kunskapsskolan har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten mellan lärare är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

ARBETSPLATSEN

Kunskapsskolan Borlänge är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag cirka 420 elever. Skolan startade 2012 i och ligger centralt och vackert vid Dalälvens strand.

Kunskapsskolan Borlänge erbjuder dig en arbetsplats med god stämning där det är högt i tak och en gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER

Som sökande bör du ha erfarenhet och utbildning som elevassistent i ett eller flera ämnen och förtrogen med ungdomar och skola.

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Arbetstid/Varaktighet

Visstid/interim

Deltid/timanställning

Kontaktpersoner

Rektor Carolina Browall, 073 337 02 57 , carolina.browall@kunskapsskolan.se

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid en eventuell anställningsintervju kom ihåg att ta med kopia av utdrag från belastningsregistret samt intyg och betyg.

Om du har frågor - ring kontaktpersonen för den aktuella befattningen.

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Besöksadress

Kunskapsskolan, Mjälgavägen 47, Borlänge

Dela detta jobb

Elevassistent

Kunskapsskolan