skoljobb.se

Elevassistent

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-24

Ansök nu

Elevassistent

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

I norra Lund finns Stenröseskolan. Det är en grundsärskola med inriktning träningsskola (ämnesområden).

Skolan vänder sig till elever med utvecklingsstörning och fysiska funktionsnedsättningar.

Vi har 20 elever och är ungefär lika mycket personal. Vi är 5 klasser. Vi arbetar mycket utifrån mixade grupper mellan klasserna och temaövergripande.

Efter skolan har vi fritids och som elevassistent hos oss arbetar man både i skolan och på fritidshemmet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten.

Som elevassistent på Stenröseskolan utgår du från en klass och utför efter instruktion från pedagogen den planering som finns för eleverna.

Klasserna arbetar mycket tillsammans och utgångspunkten är att vi är en skola. Du är elevens tolk i olika kommunikationssituationer och stöd i att utföra olika aktiviteter under dagen i skolan.

Du hjälper även eleverna i olika omvårdnadssituationer och det förekommer en del lyft. På fritids utgår arbetet från den planering som är gjord.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har en elevassistentutbildning eller liknande. Kunskap och erfarenhet av elever med utvecklingsstörning och omfattande funktionshinder med stort omvårdnadsbehov.

Kunskap och erfarenhet av AKK (alternativ kompletterande kommunikation), gärna kommunikation på tidig utvecklingsnivå. Erfarenhet av sondmatning och att använda olika slags hjälpmedel såsom ståskal, ögonpeksdator, lift, etc.

I arbetet krävs god samarbetsförmåga, att du är självgående och kan tänka utanför ramarna och att du vill utvecklas tillsammans med dina kollegor. Tillsammans skapar ni en kreativ lärmiljö som fokuserar på elevens motivation och lust att lära. Goda IT-kunskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet utifrån elevgruppen som befinner sig på Stenröseskolan.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Dela detta jobb

Elevassistent

Lunds kommun