skoljobb.se

Elevassistent

Företag Region Gotland
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-23

Ansök nu

Elevassistent

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.
 

Arbetsuppgifter

Vi söker en elevassistent till elev i mellanstadieåldern som ska ha delar av sin undervisning på Wisbygymnasiet. Som elevassistent kommer du att följa eleven i de grupper som eleven deltar i. Du kommer att möta upp eleven när denne anländer och se till att eleven får stöd för sin hemresa. I din roll kommer det personliga samspelet att vara ett av dina viktigaste verktyg, för att hjälpa eleven att fungera i det sociala samspelet med andra elever och vid fysiska förflyttningar. Du kommer att utgå från elevens behov och förutsättningar, därför är det viktigt att du har ett engagemang och intresse för elevens lärande och sociala utveckling. Uppdraget innebär att stödja elev tillsammans med ansvarig personal från Högbyskolan samt den personal som eleven möter i Visby för att skapa förutsättningar för lärande och social utveckling.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har någon form av pedagogisk utbildning, stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten kräver ett lågaffektivt bemötande, kunskaper och erfarenheter inom detta område är meriterande. 
För oss är det viktigt att du har ett tydligt ledarskap och förmåga att skapa en trygg inlärningsmiljö som präglas av studiero och lust att lära. Du har förståelse för uppdraget och är mån om att ha goda relationer till kollegor, eleven och deras vårdnadshavare. 

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

  • Elisabeth Wanneby
    Biträdande rektor
    070-4477581

Dela detta jobb

Elevassistent

Region Gotland