skoljobb.se

Elevassistent, 75%

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-25

Ansök nu

Elevassistent, 75%

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhetsområdet gymnasium, vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad har en varierande verksamhet som riktar sig till ungdomar och vuxna. Våra enheter präglas av god kvalité, närhet och att vi arbetar aktivt för att skapa trygga och berikande möten mellan människorna som finns i verksamheterna. Vårt mål är att våra studerande och deltagare ska lämna utbildningen rustade med möjligheten att välja sin framtid och stolt tänka tillbaka på sin studietid.

Platengymnasiet har kunskap och bildning i fokus. Vi värnar om värden som mångkultur, entreprenörskap och hållbar utveckling. På skolan finns fem nationella program som inom sig har flera olika inriktningar:
• Ekonomi
• Humanistisk
• Naturvetenskap
• Samhällsvetenskap
• Teknik
Vi har även Introduktionsprogram och tre profilinriktningar. För de som är intresserade av idrott finns det på skolan ett idrottsgymnasium som erbjuder eleverna möjlighet att kombinera studier med en satsning på sin idrott. Det finns både ett lokalt idrottsgymnasium och ett riksidrottsgymnasium för idrotterna segling och triathlon. Utöver idrott erbjuder vi även musik- och turismprofil för de elever som önskar fördjupa sig inom de ämnena. På skolan finns dessutom tre nationella program inom gymnasiesärskolan och ett individuellt program.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu elevassistent, 75% vid Introduktionsprogrammen/språkintroduktion på Platengymnasiet. Du kommer att arbeta som elevassistent och stötta elever i behov av stöd under skoldagen. Arbetet innebär kontakter med övriga elever, personal och rektor, men även med föräldrar och andra instanser. Du kommer att ingå i en personalgrupp som framförallt består av lärare.

KVALIFIKATIONER
Treårig gymnasial utbildning på Barn-och fritidsprogrammet eller motsvarande program / utbildning som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig.
Vi söker Dig med erfarenhet av arbete med ungdomar i behov av stöd. Du är självgående och kan ta egna initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har en god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och skapar lätt relationer med de du möter i din yrkesmässiga vardag. Du ska vara duktig på att skapa struktur för den du hjälper och kunna styra så att misstolkningar inte uppkommer. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt.

Stor vikt läggs vid vid personlig lämplighet för det specifika uppdraget.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Elevassistent, 75%

Motala kommun