skoljobb.se

Elevassistent 80%

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-10-11

Ansök nu

Elevassistent 80%

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Beskrivning

Riksäpplet är en gymnasieskola vackert belägen vid Rudans friluftsområde. Den ligger i direkt anslutning till pendeltågsstation Handen. På Riksäpplet finns Haninges introduktionsprogram samlade; språkintroduktion, individuellt alternativ och yrkesintroduktion. Vi har även en anpassad gymnasieskola med ett trettiotal elever fördelade på nationella och individuella program. Totalt har vi runt 350 elever inskrivna på våra utbildningar.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett team där det är viktigt med samarbete och flexibilitet, samtidigt behöver du vara självständig och ta egna initiativ. Du kommer huvudsakligen att fungera som elevassistent i våra klasser på Introduktionsprogrammet individuellt alternativ. Här läser elever för att få behörighet till nationella program på gymnasieskolan. Som elevassistent arbetar du ofta tillsammans med lärare och övrig personal för att möta eleven på bästa sätt, utefter elevens unika förutsättningar. Fokus är elevens utveckling och välmående i verksamheten.  I vår verksamhet finns elever med varierande behov av anpassningar och stöd och flera av eleverna har diagnoser inom NPF.

Du kommer stödja våra elever under skoldagen genom att delta i lektioner, röra dig i korridorerna och följa elever som behöver stöd i lunchsituationer. Du kommer även att ansvara för enstaka bas-pass där eleverna behöver stöttning när de arbetar självständigt med skoluppgifter.

Du måste vara självgående och ta egna initiativ samtidigt som du är lyhörd för elevernas behov och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer.

Tjänsten är en visstidsanställning i första hand under höstterminen med goda chanser till förlängning. Tjänsten är på 80%, eller 30 tim/vecka.

Kvalifikationer

Vi ser det som ett krav att  du har erfarenhet av att arbeta med elever som har olika förutsättningar. Du kommer i ditt dagliga arbete att kunna möta elever med en mängd olika behov. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet samt att du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: 2023-09-18

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 80%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/570

Kontakt: Anna Bergbom
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-09-11

Sista ansökningsdag:
2023-10-11

Dela detta jobb

Elevassistent 80%

Haninge kommun