skoljobb.se

Elevassistent åk 4, visstidsanställning 100%

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-06-21

Ansök nu

Elevassistent åk 4, visstidsanställning 100%

Arbetsplatsbeskrivning

Arbetsplatsbeskrivning Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma framtidens medborgare i ett ”smartare” Stockholm. Nya Elementar är en kommunal F-9 skola som ligger i Bromma. Närheten till naturen och stadens centrum gör skolans läge mycket attraktivt. 1999 öppnade Nya Elementar upp dörrarna för en verksamhet i en nyrenoverad funkisskola. Här ges eleverna likvärdig tillgång till IT och därmed bättre möjlighet till kunskap som förbereder dem till det digitaliserade samhället. Vår verksamhet består av F-9 grundskola, grundsärskolan och SU- grupp. För att bättre kunna utnyttja digitaliseringens möjligheter i undervisning och administration så har vi på Nya Elementar sett till att vi har likvärdig tillgång till digitala verktyg och insatser för kompetensutveckling för elever och personal. Genom att bygga ut skolans infrastruktur t.ex. genom en dubblering av accesspunkter i våra lokaler.

Vi har även investerat i hårdvara genom inköp av: en 1-1 ipads för elever i åk F-9. Med syfte att nå en högre måluppfyllelse hos elever och särskilt gynna elever i behov av särskilt stöd. På Nya Elementar tillhör alla medarbetare ett arbetslag. Vår styrka är vårt arbetslagsöverskridande kollegiala lärande. På skolan finns flera skolutvecklingsgrupper (t.ex. DUG, FoU-projekt) som driver det kollegiala lärande genom att organiserar föreläsningar, workshops, teachmeets mm. för skolans personal. Vi söker dig som har lärarlegitimation och vill arbeta utifrån ett tydligt elevfokus, har en generös inställning till det kollegiala lärandet och ett stark intresse för ett datalogiskt tänkande dvs handleda eleverna så att de kan använda sin iPad som en resurs för att nå ännu högre kunskapsutveckling då de arbetar med skolarbete. Egenskaper som är meriterande är samarbetsförmåga, initiativförmåga, förändringsbenägenhet, helhetstänkande och intresse för det datalogiska tänkandet. Som lärare på Nya Elementar ska du vara en tydlig ledare i klassrummet, ha en förmåga att skapa ett bra klassrumsklimat samt ha en utvecklings benägen syn på lärande där du lyckas få med dig eleverna.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta nära vår specialpedagog i laget och har särskilt ansvar för arbete i litet sammanhang med våra elever i åk 4-6.

Vi önskar att du är:

- väl förtrogen med skolans styrdokument
- är van vid bedömning och kunskapskraven
- har kommunikativ förmåga och är relationsbyggare
- håller strukturerade lärmiljöer
- har kunskap och erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
- kan möta allas olikheter och anpassa undervisningen därefter med extra anpassningar
- är kunnig med digitala hjälpmedel och kan använda olika undervisningsmetoder för att skapa ett stimulerande lärande
- kan samverka med kollegor, ledning, vårdnadshavare och övriga skolan.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet för uppdraget.

Kvalifikationer

Erfaren, utbildad och certifierad lärare

Övrigt

Flexibel, kunnig och målfokuserad.

Dela detta jobb

Elevassistent åk 4, visstidsanställning 100%

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen