skoljobb.se

Om tjänsten
Ljungfälle grundsärskola har 50 elever i årskurs 1 till 6 fördelade på nio klasser som är åldersblandade; årskurs 1-3 samt 4-6. På Teleborg Centrum har vi 20 elever fördelade på tre klasser, även de är åldersblandade; årskurs 7-9. Undervisningen utgår från grundsärskolans läroplan. I klasserna arbetar lärare och elevassistenter tätt tillsammans. Vår strävan är att alla elever ska möta en lärmiljö anpassad utefter sina förmågor. Med hänsyn tagen till individuella förutsättningar bildar vi en stark gemenskap i gruppen. Tillsammans skapar vi trygghet, trivsel och kunskapsutveckling. Vår målsättning är att eleverna utvecklar en stark tilltro till den egna förmågan och att vi lyckas väcka en livslång lust till lärande och utveckling. Vi jobbar i mindre klasser med god tillgång till personal för att alla elever ska bli väl bemötta i sitt lärande och sociala utveckling. Vi är måna om att vara tydliga och strukturerade så att alla elever får en känsla av sammanhang och kan leva upp till de förväntningar som finns. Vi vill att våra elever är delaktiga i sitt eget lärande och därför är elevernas åsikter en viktig del i vårt planeringsarbete. Grundsärskolan växer och till hösten ska vi utöka med nya klasser. Av den anledningen rekryterar vi nu elevassistenter till vår verksamhet. Vi söker elevassistenter både i årskurs 1-6 och i årskurs 7-9, tjänsterna är tillsvidare med start enligt överenskommelse, dock senast den 14 augusti 2023. I åk 1-6 är tjänstgöringsgraden 100% och i åk 7-9 är tjänstgöringsgraden 85%, dock kan det finnas möjlighet att jobba 100%. Som elevassistent på Ljungfälle grundsärskola åk 1-6 jobbar du både i skolan och i fritidshemmet, då vi har fritidshemsverksamhet innan och efter skoldagen. På TC jobbar du främst med eleverna under skoldagen. Under skoldagen kommer du att jobba i en eller flera klasser. Du ges förutsättningar att etablera goda relationer med eleverna och se varje individ utifrån sina förutsättningar. I klasserna jobbar lärare och elevassistenter i nära samarbete kring elevernas sociala- och kunskapsmässiga utveckling. På Ljungfälle grundsärskola är vi ca 30 medarbetare och på Teleborg Centrum är vi ca 10 medarbetare.

Din profil
Vi söker dig som har elevassistentutbildning eller annan motsvarande pedagogisk examen. Vi ser positivt på att du har erfarenhet från andra elevassistentuppdrag eller liknande arbetsuppgifter. Du som söker tjänsten ska: • ha ett professionellt förhållningssätt • ha förmåga och vilja att samarbeta i arbetslag • vara positiv till utveckling av verksamheten, elever och dig själv • kunna se varje elev utifrån elevens förutsättningar • kunna sätta gränser och ha en varm och öppen personlighet • kunna behålla lugnet i stressfyllda situationer • ta ansvar för och etablera tillitsfulla relationer med våra elever • ha erfarenhet av att möta elever på olika funktionsnivåer Du är intresserad av att tillsammans med övrig personal ansvara för och utveckla grundsärskolans pedagogiska verksamhet. Välkommen med din ansökan! Ingen erfarenhet krävs. Tjänster tillsätts om erforderliga beslut fattas.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

Anställningen
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Antal tjänster: 3

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 
2023-03-24
Referensnummer: UTBF 76/23

Kontakt
Staffan Johnson
Tf rektor
0470-41921
Stina Dahlström Ohlson
Bitr. rektor
0470-796365

Övrig information
Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Elevassistent grundsärskola åk 1-9 Ljungfälle och TC

Företag Växjö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-24

Ansök nu

Dela detta jobb