skoljobb.se

 

Arbetsplatsbeskrivning

Gärdeskolorna består av två grundskolor och en grundsärskola på Östermalm; Gärdesskolan F-9 samt grundsärskola F-9 och Olaus Petri skola F-3. Tillsammans har vi ca 875 elever och 140 medarbetare.

Vi arbetar med att öka elevernas fysiska aktivitet och eleverna ges möjlighet till styrda rörelseaktiviteter varje dag t ex genom korta rörelsepauser.

 

Arbetsbeskrivning

Grundsärskolan på Gärdesskolan består av fyra klasser med både inriktning ämnen och ämnesområden. Tillsammans är vi 21 elever och 14 personal.

Vi söker två elevassistenter med erfarenhet av att arbeta med barn som har intellektuell funktionsnedsättning och autism. Alla elevassistenter bildar ett team kring en elevgrupp tillsammans med en speciallärare under skoldagen och på eftermiddagen arbetar elevassistenterna på grundsärskolans fritidsverksamhet.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse och erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov i grundsärskola och gärna är utbildad barnskötare, socialpedagog eller ha gått Stockholms stads utbildning för elevassistenter inom grundsärskola eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.


Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person är du lugn, stabil, trygg, flexibel och ansvarstagande. Ditt elevfokus är tydligt och du samverkar med elev, kollegor och vårdnadshavare på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker. Tillsammans med lärare medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för eleven och för hela elevgruppen

Erfarenhet av arbete på grundsärskola är meriterande.

Vi vill att du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa medarbetarna.

Övrigt

Elevassistent grundsärskolan, Gärdesskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-17

Ansök nu

Dela detta jobb