skoljobb.se

Elevassistent Grundsärskolan, Stommenskolan

Företag Marks kommun
Regioner
Utgår

2018-10-25

Ansök nu

Elevassistent Grundsärskolan, Stommenskolan

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Stommenskolan är en F-6-skola som ligger centralt i Kinna och har närhet till grönområde. Vi har en alldeles ny skolgård där elevernas kreativa förmåga kan utmanas genom leken. Under samma tak som skolan finns fritidshemmet, grundsärskolan och träningsskolan. Vi har ca 315 elever på skolan och vi strävar efter att få en röd tråd genom hela dagen för alla elever från morgon till kväll.
Vi har två paralleller i varje årskurs förutom år 4 där vi har tre paralleller. Varje klass har ett klassrum i anslutning till parallellklassen och med en ansvarig klasslärare. Klasserna delar på ett grupprum i anslutning till båda klassrummen. Personalen är en sammansvetsad grupp som lär känna barnen under hela deras dag och de får en helhetsbild av barnen och det ger goda möjligheter för skola och fritidshem att samverka.
Vi vill skapa en skola som värnar barnens rätt till trygghet, glädje och utveckling. Tillsammans skapar vi framgångar från liten till stor, genom engagemang, glädje, kunskaper, lust och trygghet. Vi arbetar mycket med värdegrund och ingår i ett pilotprojekt med PALS.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta tillsammans med lärare och elevassistenter, runt elever med autism eller andra funktionsnedsättningar. Detta innebär att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag och anpassa undervisningen utifrån deras behov och dagsform. Dokumentation med hjälp av text och bild ingår i uppdraget. Grundsärskolan och träningssärskolan arbetar med bildstöd och med TAKK. Du kommer att vara med elever i undervisning, antingen i klass eller på annan plats vid behov, beroende på elevernas dagsform. Viss del av tjänsten kan förläggas i förskoleklass. Tillfälliga lyft förekommer. Då bad är en väsentlig del av grundsärskolans läroplan är det ett krav att du kan bada med barnen och är simkunnig.

KVALIFIKATIONER
Du som söker bör också ha förmågan att:
- vara flexibel och kunna göra anpassningar utifrån elevens behov.
- vara lyhörd när det gäller kravnivå och mottaglighet för lärande hos eleven.
- samarbeta med kollegor
- bygga relationer med både barn och deras föräldrar
- kunskap om TAKK, epilepsi och autism är meriterande
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Elevassistent Grundsärskolan, Stommenskolan

Marks kommun