skoljobb.se

Elevassistent i grundsärskolan

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-01

Ansök nu

Elevassistent i grundsärskolan

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Tjänst som elevassistent

Vill du vara med och fortsätta bygga upp och utveckla en enhet med en pedagogisk verksamhet som ger våra elever en möjlighet att växa i sig själva och som stärker dem i utmanande uppgifter i vardagen?

Ser du samarbete och flexibilitet som självklara delar av ett kollegialt arbete och är du dessutom intresserad av att tillsammans med pedagogerna utveckla metoder som gagnar elevers lärande med andra?

Vill du medvetet arbeta på ett språkutvecklande och kommunikativt sätt?

Kan du vara behjälplig med att t.ex. sondmata elever, ge insulin, bada med elever i bassäng ?

Om du svarar ja på ovanstående frågor, ska du absolut läsa vidare.

I Södra Sandby ligger Fåglasång grundsärskola, fint belägen vid Fågelsångsdalen. Skolan flyttade hit förra året efter att ha funnits många år i Lund.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla vår skolverksamhet.

Du är intresserad av att stödja elever i den dagliga undervisningen och vill vara med och planera för en positiv och omväxlande verksamhet för elever i fritidshemmet.

Elevers olika vardagliga behov sköter du tillsammans med dina kollegor.

Du deltar aktivt i arbetslagets olika uppgifter för elevers lärande och för verksamhetens bästa. Tillsammans med andra genomför och utvärderar du skol-och fritidshemsverksamheten utifrån grundsärskolans styrdokument.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill stödja och uppmuntra barn och som gläds åt alla framsteg de gör.

Du har initiativförmåga och ser snabbt vad som behövs i stunden.

Flexibilitet och en vilja att lösa olika uppkomna situationer är självklara delar i det postiva synsätt som präglar dig.

Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av elever med utvecklingsstörning och autism. Kan du teckenspråk är det meriterande, då vi har elever som behöver stärkas i teckenanvändning.

Är du intresserad av att arbeta med musik, bild eller idrott är det en fördel.

Din kommunikativa förmåga är viktig eftersom du ofta måste ringa och prata med olika personer kring eleverna.

I arbetet krävs god samarbetsförmåga och goda IT-kunskaper.

Du är självgående och kan tänka utanför ramarna och vill hela tiden utvecklas tillsammans med dina kollegor.

Tillsammans skapar ni en kreativ lärmiljö som fokuserar på elevens motivation och lust att lära. Arbetet kräver flexibilitet och stresstålighet samt god samarbetsförmåga.

Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet. Vid eventuell intervju krävs ett giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.
Körkort krävs.


ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Sysselsättningsgrad: 100% , semestertjänst
Ange löneanspråk

Dela detta jobb

Elevassistent i grundsärskolan

Lunds kommun