skoljobb.se

Elevassistent på Södra Ängby skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-25

Ansök nu

Elevassistent på Södra Ängby skola

 

Arbetsplatsbeskrivning

Södra Ängby skola är en F-9skola med ca 790 elever och 100 personal. Skolan ligger i naturskön miljö i Bromma med närhet till både t-bana och naturreservat. Hos oss möter du erfarna, kunniga och engagerade kollegor med höga förväntningar på varje elevs utveckling. Södra Ängby skola har ett högt söktryck till alla årskurser och våra elever når goda studieresultat. Alla våra lärare har lärarlegitimation och det finns en stor vilja och medvetenhet att fortsätta utveckla Södra Ängby skola för att möta framtidens och omvärldens krav. Skolans verksamhetsidé vilar på föreställningen att kunskap och lärande ska stå i centrum för all verksamhet. Allt pedagogiskt arbete ska vara väl förankrat i forskning eller beprövad erfarenhet. Arbetslag och ämneslag arbetar systematiskt med kollegialt lärande, för att ständigt förfina undervisningen.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta som elevassistent åt en rullstolsburen elev i förberedelseklass. Eleven är mycket studiemotiverad men har stora svårigheter att klara sig på egen hand i skolan då hans rörlighet är mycket begränsad. Eleven behöver hjälp med det som hans armar och ben ej klarar. Du tar emot eleven när hen kommer till skolan i taxi och du kommer att samarbeta med elevens lärare under skoldagen för att när dagen är slut hjälpa eleven till taxin igen.

Kvalifikationer

Du är tvåspråkig i arabiska och svenska. Du har erfarenhet att arbeta som elevassistent i och gärna också som personlig assistent då eleven behöver fysisk hjälp med dagliga behov.

 

Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning då eleven går i åk 9 och kommer att lämna grundskolan efter läsårets slut.

Dela detta jobb

Elevassistent på Södra Ängby skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen