skoljobb.se

Elevassistent/resurs sökes till Dalarö skola

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2021-04-30

Ansök nu

Elevassistent/resurs sökes till Dalarö skola

Välkommen att utvecklas med oss

Som elevassistent på Dalarö skola blir du en självklar och viktig del i teamet.

Ditt uppdrag
Ditt huvuduppdrag som elevassistent/resurs är att kontrollera blodsockervärden samt kunna ge insulindoser till två elever på skolan. Du ska ha en beredskap för ta hand om eleverna om de får känning av lågt blodsocker. Du ska kunna beräkna insulindoser i samband med måltider och fysisk aktivitet.

Ditt jobb är att stötta elever med diabetes under skoldagen. Du kommer sitta med eleverna i klassrummet och hjälpa till med de uppgifter eleverna arbetar med. Din uppgift är att se till att eleverna känner sig trygga under skoldagen, får stöd i att beräkna insulindoser samt lära dig känna igen tecken på om eleverna får känning av för lågt blodsocker. Du har en överblick över elevernas skoldag och har nära kontakt med både undervisande lärare, personal på skolan och vårdnadshavare.

Du är med ute på raster och fungerar då även som rastvärd. Du hittar på i samråd med övrig fritidspersonal rastaktiviteter och involverar eleverna i dessa. Du ser till att ingen elev går ensam och att alla har en självklar plats i leken. Du är trygg och får eleverna känna att de kan ty sig till dig.

Det här söker vi hos dig
Du är ansvarsfull, positiv, lugn, pålitlig och strukturerad. Du har erfarenhet av att ha arbetat inom vården och/eller med barn med diabetes. Du tar ansvar för elevernas hela skoldag och samarbetar med både lärare och vårdnadshavare vilket ställer höga krav på din förmåga att samarbeta. Det är viktigt att du är tydlig och en duktig kommunikatör. Du behöver vara flexibel då arbetet kan se väldigt olika ut från dag till dag.
Som rastvärd behöver du vara initiativtagande och engagerad. Du brinner för att se till att alla elever har det bra i skolan.
Både som elevassistent och som rastvärd är det viktigt att du bygger relationer till de elever du arbetar med. Du ska bidra till deras trygghet men också till deras arbetsglädje.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor. Vi erbjuder dig handledning i arbetet. Skolan ligger ute i skärgårdsidyllen på Dalarö och det är svårt att hitta mysigare omgivningar.

Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid och friskvårdscheckar. 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

Elevassistent/resurs sökes till Dalarö skola

Haninge kommun