skoljobb.se

 

Arbetsplatsbeskrivning

Katarina Södra skola är en F-6-skola med ca 570 elever och ligger vid Nytorget på Södermalm, ca 10 minuters promenad från Skanstulls tunnelbanestation. Vi är en skola med höga förväntningar på både elever och personal och vi har goda studieresultat. Vi har sedan flera år tillbaka ett pågående arbete kring bedömning för lärande, värdegrund och inkluderande lärmiljöer. Detta arbete syftar till att skapa förutsättningar för att alla elever utifrån ålder och mognad, tar ett ökat ansvar för sina studier och därigenom utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt.

Vi ser hela skolan som en lärande organisation där gemensamma fortbildningar, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar. Vi satsar mycket på språk- och läsutveckling och följer regelbundet upp våra elevers läsutveckling. Högst upp i skolan har vi ett skolbibliotek som tillsammans med lokalerna för de praktiska och estetiska ämnen bildar en kulturvåning. Vi är också stolta över vår skolmatsal, där vi serveras näringsrik mat. Vår fina skolgård inspirerar till mycket lek. Vår skola är den äldsta av östra Södermalms skolor och byggdes redan 1888!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som Elevassistent under ordinarie skoltid på mellanstadiet. Tjänsten är på 75 - 100 %. Tjänsten är en visstidsanställning och sträcker sig till den 20 december 2019 med eventuell möjlighet till förlängning.

Den elevassistent vi söker ska ha erfarenhet av att arbeta självständigt och lösningsfokuserat. Du strävar efter att hitta alternativa lösningar och infallsvinklar för att elevens välbefinnande och lärande ska vara i fokus. Du besitter erfarenhet av att arbeta utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt och värnar om den goda relationen mellan dig och eleven. Arbetet innebär bland annat att vara ett stöd för eleven/klassen under skoldagen. Du ska ha lätt för att samarbeta med kollegor. Tillsammans med lärare och specialpedagoger planerar du elevens dag utifrån dennes och gruppens förutsättningar. Du kommer vara den närmsta länken mellan vårdnadshavare och skolan och ska därför besitta en god social förmåga vad gäller bemötande gentemot dessa.

Kvalifikationer

Du ska ha en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med elever som haft diabetes typ 1.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt elevfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela skolan och enheten. Du samverkar med elever, kollegor och vårdnadshavare på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Känner du att denna beskrivning passar in på dig så tveka inte att söka till oss. Vi påbörjar rekryteringen i slutet av vecka 31 samt under vecka 32. Våra möjligheter att svara på frågor under vecka 28-31 är begränsade.

Varmt välkommen med din ansökan!

Villkor

Vid anställning kommer utdrag ur belastningsregistret att behöva uppvisas, blankett 442.5. https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/

Elevassistent till en elev på mellanstadiet Katarina Södra skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-21

Ansök nu

Dela detta jobb