skoljobb.se

logga

Elevassistent till Fågelskolans anpassade grundskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Elevassistent till Fågelskolans anpassade grundskola

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Fågelskolan är belägen i Lunds västra delar och ingår i verksamhetsområde 4. Vi är en F-9 skola med en integrerad anpassad grundskola. Vi har ca 530 elever, varav ca 50 är inskrivna i den anpassade grundskolan.

Det är roligt att arbeta på Fågelskolan och det råder ett öppet och tillåtande klimat, vilket är en god förutsättning för att våga pröva nya idéer och tankar.

Vi har ett starkt elevhälsoteam, som alltid stöttar dig i situationer som kan upplevas utmanande och svåra.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent i grundsärskolan arbetar du för att ge den ledning och stimulans som eleven behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling. Detta för att eleven, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Det innebär att du tillsammans med övriga i arbetslaget vägleder och stödjer eleven i lärandet, synliggör och utvecklar elevens förmågor. Du finns tillgänglig både socialt och praktiskt under elevens hela skoldag samt på fritidshemmet. En av grundstenarna är att hjälpa eleven till självständighet och du bygger relationer till eleven och dess omgivning i syfte att öka tryggheten. Arbetsuppgifterna varierar vilket gör arbetet omväxlande och utvecklande.

Vi söker dig som

Vi söker i första hand dig som har gymnasie- eller vuxenutbildning inom barn- och fritidsprogrammet eller vård- och omsorgsprogrammet. Annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget kan vara aktuell. Erfarenhet av arbete i team med barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning, utåtagerande beteende, tilläggsdiagnoser samt extraordinära behov är meriterande. 

För att lyckas i yrkesrollen behöver du vara flexibel, empatisk, lugn och tydlig samt ha förmåga att skapa goda relationer till elever och deras vårdnadshavare och att samarbeta med andra elevassistenter och lärare. 

Vi söker dig som har en personlig mognad och som kan vara en god förebild för alla elever på skolan genom att bemöta dem på ett respektfullt, positivt och lågaffektivt sätt.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att de inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställd medarbetare. Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid/Deltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 230815

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-05-31

Referensnummer

2023/687

Kontaktperson(er)

  • Kristina Thelin, bitr rektor, 046-3597295

Facklig(a) företrädare

  • Peregrin Frost, Kommunal, peregrin.frost@lund.se

Dela detta jobb

logga
Elevassistent till Fågelskolans anpassade grundskola

Skoljobb i barn- och skolförvaltningen