skoljobb.se

Elevassistent till Fornåsa skola

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-21

Ansök nu

Elevassistent till Fornåsa skola

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4500. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även skolbarnomsorg.

Skolenheten Klockrike/Fornåsa/Österstad består av tre skolor, Klockrike (skolår F-6 och fritids), Fornåsa (skolåren F-6 och fritids) och Österstad (skolår F-4 och fritids).

ARBETSUPPGIFTER
Som elevassistent har du ett viktigt uppdrag som möjliggör att vardagen på skolan fungerar väl och att det dagliga pedagogiska arbetet bygger på elevers delaktighet och förutsättningar.

Som elevassistent är ditt uppdrag att arbeta med elever som utmanar och i behov av särskilt stöd. Ditt uppdrag innehåller bland annat:

•Aktivt arbete med att stödja enskild elev eller mindre grupp elever både pedagogiskt och socialt.

•Stödjande uppdrag både i klassrum och på raster.

•Samarbeta med lärare, elever och föräldrar för att uppnå en väl fungerade skolsituation.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad elevassistent eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har kompetens och erfarenhet inom NPF. Du har erfarenhet av att arbeta med elever som utmanar och med att hitta alternativa undervisningssätt.

•Du är modig och vågar testa nya arbetssätt med eleven i fokus
•Du arbetar aktivt för att bygga trygga, respektfulla och hållbara relationer med elever
•Du samarbetar nära lärare och föräldrar för nå högre måluppfyllelse

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Elevassistent till Fornåsa skola

Motala kommun