skoljobb.se

Elevassistent till Fritslaskolan

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

Elevassistent till Fritslaskolan

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Fritslaskolan är en F-9 skola med 390 elever. Skolan ligger vackert mitt i samhället men har ändå nära till skogen och naturen. Eleverna på skolan går i tre byggnader F-3, 4-6 och 7-9. Skolan har också ett fritidshem med olika avdelningar efter ålder.
Vi nyttjar skolans småskalighet och lokala förankring och arbetar aktivt för att åstadkomma en lugn och trygg lärandemiljö för våra elever.
Skolan har en engagerad, kompetent och utvecklingsbenägen personalgrupp som gemensamt arbetar för att stödja elevernas kunskaps- och sociala utveckling genom hela grundskoleperioden.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet ingår att stötta eleven under skoldagen och arbeta på fritids med allt från lektioner till raster och utflykter. En elevassistent samarbetar mycket med andra personalgrupper inom skolan och har även mycket kontakt med barnets vårdnadshavare. I uppdraget ingår att fungera som en positiv vuxenkontakt samt att stötta eleven i skoldagens struktur och ge hen en känsla av sammanhang.

KVALIFIKATIONER

Vi ser att du är utbildad barnskötare eller elevassistent eller har en annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig för uppdraget. Du har en god förmåga att se, och ge stöd till eleven och hens vårdnadshavare i skolmiljön. Varje elev är unik och din uppgift är att
- komplettera ämneslärarna med din kompetens,
- tillsammans med lärarna stödja elevernas lärande,
- bygga trygga relationer med våra elever
Ett främjande och förebyggande arbete betonas. Kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är meriterande.
Vi söker en utåtriktad person med god pedagogisk förmåga och goda ledaregenskaper. För att du ska trivas hos oss tänker vi oss att du är positiv, engagerad, nyfiken, kreativ, kommunikativ och lösningsinriktad. Du har en hög och medveten professionalitet och känner stolthet över ditt yrke. Teamarbete och teamutveckling är viktiga delar i arbetet, varför god samarbetsförmåga är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid Din personliga lämplighet.

ÖVRIGT
Vi som jobbar inom Marks kommun utvecklar gemensamt vår tillsammanskultur genom att vi är engagerade, omtänksamma och utvecklande, till långsiktig nytta för individ och samhälle.

Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Marks kommun erbjuder olika personalförmåner såsom ex. attraktivt friskvårdsbidrag, rabatterat årskort på Västtrafik, kostnadsneutral miljöbil, hyrcykel, pensions- och semesterväxling samt i förekommande fall flexibel arbetstid. Vi har också bra kommunikationer mellan ex Göteborg, Borås, Varberg och det är lätt att parkera om du kör bil.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Elevassistent till Fritslaskolan

Marks kommun