skoljobb.se

logga

Elevassistent till Norrtälje grundsärskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-04-12

Ansök nu

Elevassistent till Norrtälje grundsärskola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Elevassistent till Norrtälje grundsärskolaOm tjänsten
Vi söker dig som vill jobba med elever tillhörande grundsärskolan i Norrtälje kommun. Vi delar lokaler med Grindskolan som ligger nära Norrtälje centrum.

Arbetsbeskrivning
Ditt arbete består av:

  • Bistå eleverna i deras skolarbete som leds och planeras av våra lärare

  • Delta och vara en del av aktiviteterna på fritids

  • Vara elevens förlängda arm om det kommer till fysiska krångligheter

  • Stötta eleven på raster, utflykter, bad mm

  • Kort sagt - du är där eleven är och bidrar med din närvaro till elevens trygghet och studiero

Utmaningarna
Det kan förekomma en del utmaningar i arbetet om eleven känner sig missförstådd eller av andra orsaker upplever tillvaron som problematisk. De utmaningar vi stöter på hanterar vi med både intern och extern handledning. Vår befintliga personal har lång erfarenhet och är mer än villiga att dela med sig av sina kunskaper. Vi har stor personaltäthet vilket borgar för att du aldrig lämnas ensam.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller har annan likvärdig utbildning med inriktning att möta barn/elever med autism och IF, (intellektuell funktionsnedsättning). Du har erfarenhet av NPF och barn/elever som kan vara utagerande. Det är meritarende om du har både utbildning och erfarenhet av just arbete med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd inom särskola. Ditt arbets- och förhållningssätt kännetecknas av lågaffektivt bemötande och positiv förstärkning. Du vet en del om AKK och TBA. Du får inte vara rädd att hugga i rent fysiskt; våra elever är både snabba och påhittiga. Vi sätter stort värde på din personlighet där frågvishet, ödmjukhet och eget initiativ prioriteras.

Om arbetsplatsen
Vi har till en del ganska nyrenoverade lokaler i ena änden av Grindskolan där vi undervisar inom ramen för ämnesområden - den delen kallar vi Fregatten och Solsidan. Den senare är ett av våra fritidshem. Totalt jobbar där 15 kollegor.

Den andra delen ligger insprängd i skolans övriga lokaler och utgörs av tämligen ordinära klassrum. Där undervisas mest elever som läser enligt kursplanen för ämnen. Där har vi också ett fritidshem som vi benämner lilla Solsidan.

Allt som allt är vi drygt 30 personer som gör vårt yttersta för att ge våra elever den bästa av utbildningar och glädjefyllda dagar.   

Anställningsform
Tjänsterna är tillsvidare med omfattning mellan 80 - 100%
Tillträde
Snarast

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:
2021-03-02

Sista ansökningsdag:
2021-04-12

Typ:
Pedagogiskt arbete

Tjänst:
Förskola /Grundskola 1-9

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Ort:
Norrtälje

Omfattning:
Heltid

Kontaktpersoner
Rektor
Bo Pettersson, bo.pettersson3@norrtalje.se, 0176 747 62

Facklig representant, Kommunal
Iréne Holmström, irene.holmstrom@norrtalje.se, 010-4429019

 

Dela detta jobb

logga
Elevassistent till Norrtälje grundsärskola

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret