skoljobb.se

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Rönnbäcksskolan i Helsingborg erbjuder grundsärskola med inriktning träningsskola samt gymnasiesärskolans individuella program för elever med flerfunktionsnedsättningar. Skolan är till för elever som behöver den lilla anpassade inne- och utemiljön och alternativa kommunikationssätt. Vi erbjuder en lugn miljö för våra elever med små grupper och hög personaltäthet.

Vi är nyfikna på hur eleverna lär och inspirerar eleverna till lustfyllt lärande genom utmanande lärmiljöer. Vi är lyhörda på elevernas signaler och uppmuntrar till kommunikation. Vi skapar möjligheter för våra elever att påverka och vara delaktiga i sin vardag. Viljan till förändring är vår styrka, vi vågar prova nya vägar och tror att allt är möjligt. Rönnbäcksskolan är en skola där alla lyckas utifrån sina förutsättningar.

ARBETSUPPGIFTER
På Rönnbäcksskolan arbetar du med elever som har flerfunktionsnedsättningar. Du kommer att arbeta i nära samarbete med en pedagog och övriga elevassistenter i ett engagerat och positivt arbetslag. Du ska stödja elevens lärarande tillsammans med dina kollegor, både under skoltid och under fritidstid. Tillsammans ansvarar ni för utveckling och genomförande av verksamheten och inspirerar till nya upptäckter. Du stärker och utvecklar elevernas sociala samspel och är en självklar förebild för dem. Vid behov stödjer du eleven i egenvårdsarbetet och ser till att skoldagen fungerar.
Digitala verktyg är en naturlig del i uppdraget. Vi ger eleverna möjligheter att använda olika digitala verktyg för att kunna kommunicera och samspela med andra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom Barn- och Fritid eller annan likvärdig utbildning t.ex. elevassistent/personlig assistent från folkhögskolan med intresse och kompetens att arbeta med elever inom särskolan och flerfunktionsnedsättningar.

Det är en merit om du har erfarenhet av att arbeta i särskolan och elever med flerfunktionsnedsättningar.

Som elevassistent ser vi att du har ett lyhört bemötande där du genom att vara förutseende kan hjälpa eleverna i sin kommunikation och där du med ditt lugn och fingertoppskänsla ger eleverna förutsättningar att bli hörda. Du har ett positivt och tryggt förhållningssätt och ser möjligheter. Du är självgående men besitter god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i arbetslag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Ansök snarast då vi tillämpar löpande urval.

Vi ser gärna manliga sökande för att få balans i personalgruppen.

ÖVRIGT
Övrig facklig information:
Lärarnas riksförbund Telefon: 042-10 59 98
Kommunal Telefon: 042-10 50 91
E-postadress: helsingborg.skane@kommunal.se
Vision Telefon: 042-10 50 93

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Elevassistent till Rönnbäcksskolan!

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-20

Ansök nu

Dela detta jobb